Három személy vesztette életét a baleset következtében Lakitelek térségében

Mint arról korábban beszámoltunk, a 44-es számú főút 22.604-es méterénél halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

A 44-es számú főúton Lakitelek felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. július 29-én 21 óra 10 perc körül egy Honda Civic típusú személygépjármű. A helyszíni szemle adatai szerint az előtte haladó BMW személygépkocsi előzésébe kezdett, azonban nem tudta a manővert befejezni, és összeütközött a szemközti forgalmi sávban közlekedő Peugeot 206 típusú autóval.

A Honda ezután nekicsapódott az általa korábban megelőzött járműnek, majd ennek hatására árokba sodródott. A baleset következtében a Honda kigyulladt, és az abban utazó három személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Peugeot sofőrje az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően! Előzni csak abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sávban szemből közlekedő járművek forgalmát a manőver nem zavarja, illetve az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg.

Az előzést csak akkor lehet megkezdeni, ha a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani, illetve ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett. Az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül kell tudni visszatérni.

Forrás: police.hu