20.4 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Blikk: Club Aligán szálloda épül a Balaton partjára, a beruházás nagy változást hoz..

Dátum:

Megosztás:

Balatonaliga – A beruházó tervei szerint ez év őszén elkezdődhetnek a Club Aliga szálloda építési munkálatai és a hozzá tartozó kikötő korszerűsítése.

ALIGA KULSO ESTI 01

A látványterv szerint így fog kinézni a Club Aliga háttérben a Balatonnal

Csaknem 17 év helyben járás után beindulhat a beruházás a meglehetősen elhanyagolt területen. Erről Budvári Róbert, a PRO-MOT Hungária Kft. projektirányítója beszélt a Blikknek a mai környezetihatás-vizsgálati közmeghallgatást követően, amely hivatalos eseményen a kormányhivatal munkatársain kívül részt vett Balatonvilágos képviselő-testülete és a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok egyaránt.
Mint megtudtuk, a 2019-ben lezajlott tulajdonosváltás után egy teljesen új fejlesztési koncepció született. A beruházó a mai napon ismertette a vizsgálatokat, lehetőség volt mindenki számára kérdéseket feltenni a dokumentációval kapcsolatban. A legtöbbeket az érdekelte, mi lesz az utakkal, miként tudnak a lakosok, nyaralók lejutni a vízpartra.

Még több gazdasági hír itt!

Meghallgatták az észrevételeket, reagáltak az érintettek felvetéseire, melyek fényében a kormányhivatal értékeli a benyújtott szakértői anyagot. A projektet igaz illeték néhány szubjektív, nem feltétlenül környezeti hatásokat citáló észrevétellel, összességében mindenki a fejlődést szorgalmazza. Amennyiben pozitív elbírálásban részesül a benyújtott dokumentáció, márciusra megkaphatja a beruházás a szükséges engedélyt.

ALIGA KULSO 01bA különálló apartmanházak is zöld környezetben állnak majd

A tervek szerint egy modern, összesen 162 szobás szálloda épül az egykori pártüdülő helyén. Egy 122 szobás főépület mellett negyven önálló apartmanház kap helyet. A terület beépítési engedélyének előírása szerint az ingatlan 20 százalékának zöld területnek kell lennie, ám ezt az arányt lényegesen megnövelték, 75 százalék körül lesz – tudtuk meg Budvári Róberttől.

Még több gazdasági hír itt!

Mint hozzátette, voltak, akik kifogásolták, hogy az elmúlt időszakban megtizedelték a területen elszaporodott zöld növényzetet. Ám ez még nem a beruházás része, hanem az évek óta elhanyagolt területen elszaporodó vad növényzettől, invazív fajoktól igyekeztek megszabadítani az eredetileg ide telepített, illetve telepítésre váró növényzetet.

Jó hír lehet a környezetért aggódóknak az is, hogy a beruházó cég korábbi külföldi tulajdonainak elképzeléseivel szemben a 46 hektáros területen lényegesen kisebb beépítésre kerül sor. A korábbi tervekben még 1000 szállodai szoba szerepelt, sőt nagyjából 1500 személy lakhatásra alkalmas lakóparkot és vízi vidámparkot is fel kívántak építeni az alig 1300 fős lélekszámú Somogy megyei kistelepülésen. A mai napon nyilvánosságra hozott tervek szerint Balatonaliga továbbra is ligetes partszakasszal várja majd az idelátogatókat.

blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...