27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 27. szerda

Berki Krisztián is megszólalt a büntetőfékezős buszbalesetről – Furcsa dolgokat mond, Karácsony Gergely neve is előkerült

Dátum:

Megosztás:

Berki Krisztián megszólalt a balesetéről, szerinte teljesen máshogy történt a dolog. Véleménye szerint a főváros nehéz anyagi helyzete miatt emelt vádat ellene az ügyészség.

Tegnap végigsöpört a hír, miszerint Berki Krisztián 2018-ban – az ügyészség vádja szerint – büntetőfékezést hajtott végre egy busz előtt, s a jármű vezetője már vészfékezéssel sem tudta megállítani azt. Az ütközés során a buszban 2,5 millió, a kocsiban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett, de szerencsére nem sérült meg senki. Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt a celeb ellen, aki akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat: úgy tudjuk, akár 7 és fél év is kiszabható.A balesetet a busz kamerája is rögzítette, amelyet itt tud megtekinteni.

https://www.facebook.com/ugyeszseg/videos/265752425104361/?t=0

Az izomceleb a Borsnak adott interjúban megerősítette, hogy valóban róla szól az az ügyészségi indítvány, ügyvédje, dr. Szilágyi Roland viszont azt mondta: egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy vádemelés történt volna.

Meglepve tapasztaltam, hogy a médiából kell megtudnom – mondta a lapnak az ügyvéd, hozzátette, hogy az ügyet a nyomozóhatóság már egyszer lezárta.

A lapnak Berki Krisztián is nyilatkozott:

Nem értem, hogy ez a baleset miért került újra napvilágra, túlzásnak tartom az indítványt is – mondta. Furcsa számára, hogy a történtek után három évvel az ügyészség Facebook-oldalán tűnt fel az a videó az ütközésről. Ezután részletesen elmesélte, szerinte hogyan történt a baleset.

Ahogy a buszt megelőztem, jobbra indexeltem, mert a Village Parkba akartam bekanyarodni. Elgondolkodható számomra, a buszos miért próbálta megakadályozni, hogy elé kerüljek? A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70-90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém – mondta Berki, szerinte el lehetett volna kerülni a balesetet.

Ezután jött a Berkitől megszokott, meredek kijelentés: Ennél is meredekebb kijelentés: úgy gondolja, a főváros nehéz anyagi helyzete miatt vádolták meg. „Ez közúti baleset volt, amiben azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak – mondta.

Hozzá kell tenni, hogy a felvételen látható jelenet nem feltétlenül fedi az általa elmondottakat. Különös tekintettel arra, hogy korábban még azt mondta, hogy nézelődött, most azt, hogy egy lakóparkba akart bekanyarodni, de a felvételen nem látszik, hogy indexelne, hanem hogy közvetlenül a busz megelőzése után nagyot fékezett.

A felesége is a védelmére kelt

Berki Krisztián felesége, Berki Renáta, azaz Mazsi is megszólalt a közösségi oldalán: az Instagram oldalára feltöltött egy videót, amelyen a baleset helyszínén magyarázza az álláspontjukat, illetve azt, hogy a férje biztosan nem veszélyeztetné más emberek életét.

Szerinte van abban valami furcsa, hogy miután a rendőrség oldaláról Berkit nem találták bűnösnek, három évvel később találnak valami ürügyet, amivel azt a célt tűzik ki, hogy ellehetetlenítsék a közügyektől a politikai babérokra törő férjét, aki – mint ismert – korábban indult a főpolgármester-választáson.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Berki Renáta (@berkimazsi) által megosztott bejegyzés

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS-Archív

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 4

Térjünk picit vissza a tehenekhez! A metán – laborban kísérleti leg igazolható, az szénmonoxidból és vízből jön létre, és...

NAPÚT – 7: AZ Utolsó vacsora szereplői – Jakab

Jobbról balra haladva az ötödik apostol az idősebb Jakab. Jakab robbanékony természetű volt. Szent Lukácstól tudjuk a következő esetet,...

Felháborítóan kicsi a Hableány-ítélet! – Az ügyészség részletesen elmagyarázza, miért kell nagyobb büntetés (2 db vonatkozó hanganyag a cikkben)

Fellebbezett az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó kapitányát érintő elsőfokú bírósági ítélet ellen a Hableány-perben. Az ügyészség szerint...

Fogyhatunk-e az éjszaka folyamán?

A globális elhízási járvány erőfeszítésre sarkallta a világot, hogy hatékony és elérhető fogyási stratégiákat találjon. Ennek következményeként új étrendi...