15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Beperli a magyar kormányt egy férfi, miután két családtagja meghalt a járványban

Dátum:

Megosztás:

Beperli a magyar kormányt egy nagykanizsai férfi, aki édesanyját és testvérét veszítette el a koronavírus miatt. Állítása szerint édesanyja nem kapott megfelelő védelmet, testvérétől pedig nem tudott elbúcsúzni.

Ferincz Jenő húga a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírus-fertőzésben, édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban hunyt el, szintén a koronavírus miatt – íja a HVG a keddi Népszavának híre alapján.

A férfi szerint a zalaegerszegi kórház nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon a testvérétől, mert mire bement az intézménybe, már átszállították őt a patológiára, ahová pedig nem léphetett be.

A másik intézményben édesanyjára egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást.

A férfi szerint nem lehet biztos abban, hogy a zalaegerszegi intézménytől a húga hamvait kapta meg arra hivatkozva, hogy az országban már több helyen is volt példa arra, hogy összecserélték a halottakat.

A kórház igazgatója, Gasztonyi Beáta elmondása szerint a patológián különleges fertőtlenítés zajlik, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni az elhunytaktól. Állítása szerint az esetleges halottcsere nem fordulhat elő, mert az intézményben szigorú belső protokollt követnek. (A Blikk számolt be Mária kálváriájáról, aki próbál a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Még végső búcsút sem tud venni imádott anyukájától. )

Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Magánszféra projektjének szakértője elmondta, hogy a látogatási tilalom nem vonatkozik a végstádiumban lévő betegekre. A szakértő szerint azonnal értesíteni kell a hozzátartozókat, ha látszik, hogy a folyamat visszafordíthatatlan.

Ferincz Jenő elmondása szerint kétséges, hogy a kínai vakcina megfelelő védelmet nyújtott-e édesanyja számára. “Amikor megkapta ezt a szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csak és kizárólag ezt kaphatta meg” – mondta.

Illusztráció: Pexels

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...