25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Beperli a magyar kormányt egy férfi, miután két családtagja meghalt a járványban

Dátum:

Megosztás:

Beperli a magyar kormányt egy nagykanizsai férfi, aki édesanyját és testvérét veszítette el a koronavírus miatt. Állítása szerint édesanyja nem kapott megfelelő védelmet, testvérétől pedig nem tudott elbúcsúzni.

Ferincz Jenő húga a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírus-fertőzésben, édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban hunyt el, szintén a koronavírus miatt – íja a HVG a keddi Népszavának híre alapján.

A férfi szerint a zalaegerszegi kórház nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon a testvérétől, mert mire bement az intézménybe, már átszállították őt a patológiára, ahová pedig nem léphetett be.

A másik intézményben édesanyjára egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást.

A férfi szerint nem lehet biztos abban, hogy a zalaegerszegi intézménytől a húga hamvait kapta meg arra hivatkozva, hogy az országban már több helyen is volt példa arra, hogy összecserélték a halottakat.

A kórház igazgatója, Gasztonyi Beáta elmondása szerint a patológián különleges fertőtlenítés zajlik, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni az elhunytaktól. Állítása szerint az esetleges halottcsere nem fordulhat elő, mert az intézményben szigorú belső protokollt követnek. (A Blikk számolt be Mária kálváriájáról, aki próbál a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Még végső búcsút sem tud venni imádott anyukájától. )

Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Magánszféra projektjének szakértője elmondta, hogy a látogatási tilalom nem vonatkozik a végstádiumban lévő betegekre. A szakértő szerint azonnal értesíteni kell a hozzátartozókat, ha látszik, hogy a folyamat visszafordíthatatlan.

Ferincz Jenő elmondása szerint kétséges, hogy a kínai vakcina megfelelő védelmet nyújtott-e édesanyja számára. „Amikor megkapta ezt a szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csak és kizárólag ezt kaphatta meg” – mondta.

Illusztráció: Pexels

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...