11 évig tartotta betonbunkerbe zárva epilepsziás lányát az apa 18+

Dátum:

A rejtekhelyet véletlenül fedezte fel egy román rendőr.

Egy 70 éves romániai férfi, Nicolae Manolache a most 42 éves epilepsziás lányát 11 éven át tartotta egy sötét betonbunkerbe zárva Prahova elszigetelt részén.

Az epilepsziában szenvedő nő évek óta él a világtól elszigetelten, nyomorúságos körülmények között, állandó veszélyeknek kitéve, anélkül, hogy orvosi nyilvántartásba vették volna, így kezeléshez sem kapott – számol be a szörnyű esetről az Adevarul.

A bunkert, amelyben a nőt kulcsra zárva tartották, egy helyi rendőr fedezte fel – véletlenül.

Az épület egy tárolóhelyiség volt, mindenféle tárggyal telezsúfolt fémpolcokkal, kanapéval, egy hűtőszekrénnyel és egy bádogvödörből készült rögtönzött vécével, amely ürülékkel volt teli.

 

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A nyomozók elmondása szerint a nő ugyanabban a szobában aludt, evett és székelt. Nicolae Manolache, aki román-amerikai kettős állampolgár, a nyomozóknak elismerte, hogy 2002-ben tért vissza Amerikából Romániába, és Jugureni településen telepedett le, ami Prahova egyik legszegényebb községe.

Elmondta: nem akarta bántani a lányát, de úgy érezte, be kell zárnia, mert hajlamos volt egyedül bemenni az erdőbe, és az apa rettegett attól, hogy ott valami rossz történhet a gyermekével. Nem tudta megmagyarázni, ha ennyire féltette a gyermekét, akkor miért nem vitte orvos egyszer sem… Az viszont kiderlt, hogy azt a gyógyszert adta neki, amit még az amerikai orvosok ajánlottak.

A rendőrök a lánnyal is próbáltak beszélni, de ő képtelen volt összefüggő mondatokat mondani, valószínűleg az elszigeteltség miatt. Szinte minden kérdésre azt felelte: „nem tudom”, „nem hiszem”.

Azt viszont határozottan tagadta a nő, hogy az apja vele lakik. Manolache ugyanis korábban megpróbálta félrevezetni a hatóságokat és azt állította, hogy ő is ott lakik a lányával.

A helyi hatóságok egyébként nem tudtak arról, hogy Manolache lánya Romániában tartózkodik. A férfi ugyanis állítólag azt mondta, hogy gyermeke „jól van Amerikában”.

Az apát előzetesbe helyezték a hatóságok.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

 

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás