14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Bakondi: a magyarok nem támogatják migránsok betelepítését

Dátum:

Megosztás:

A magyar társadalom nem támogatja a migránsok betelepítését és azt sem, hogy a kérdésről egy brüsszeli központban döntsenek – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtökön Tatabányán.

Bakondi György a nemzeti konzultációról tartott országjáró fórumsorozat keretében, kétszázötven ember előtt hangsúlyozta: a rászorulóknak védelmet kell adni, de nagy tömegek ellenőrizetlen beáramlása nem előnyös. Nem szabad behozni Európába a válságövezetek problémáit, azokat humanitárius segítséggel ott kell megoldani, ahol keletkeztek – mondta.

Bakondi: a magyarok nem támogatják migránsok betelepítését
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Ha egy uniós ország abban dönthet, hogy befogad migránsokat, akkor dönthessen abban, is ha nem kívánja ezt megtenni – tette hozzá. ”A jelenlegi helyzetben az ország belbiztonságával kapcsolatban azt az elvünket támadják, hogy nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudjuk kik és miért lépik át az államhatárt” – fogalmazott Bakondi György. Szólt arról, hogy más országok tapasztalatait figyelembe véve látták, hogy a menekültek megállításában élőerős őrizet nem vezet eredményre, műszaki akadályrendszert kell építeni.

Bakondi György azt mondta, másfél millió migráns jutott be az Európai Unióba, közöttük képzett katonák, titkosszolgálatok tisztjei és a csalódott embereket befolyásoló hittérítők is. Az ellenőrizetlen beáramlás több olyan esemény bekövetkezésében játszott szerepet, melyeknél súlyosan sérült a közbiztonság – tette hozzá. A tanácsadó szerint az Európai Uniónak nincsenek olyan döntései, amelyek a migráció megállítását szolgálják, ugyanakkor az Európai Bíróság hamarosan dönt 106 ezer migráns kötelező szétosztásáról, és ellenőrzött adatok szerint 3 és fél millió migráns várakozik Törökországban.

Kovács Zoltán: Európa problémáira nem a migráció a válasz

Európa problémáira – legyenek azok gazdasági, népesedési vagy foglalkoztatási gondok – egészen biztosan nem az illegális bevándorlás a válasz – mondta a kormányszóvivő az M1 hírcsatorna csütörtök esti műsorában.

Kovács Zoltán kifejtette: a magyar kormány álláspontja szerint ezeket a problémákat az unió egyes nemzeteinek saját intézkedéseikkel kell kezelniük. Hozzátette, először a belső piacon kell munkaerőt keresni, és csak ezután merülhet fel, hogy más országokból hozzanak dolgozókat.

“Mi az alapjaiban kérdőjelezzük meg annak helyességét és indokoltságát, hogy a migrációról pozitívan kell gondolkodni” – hangsúlyozta Kovács Zoltán. Hozzátette, elképzelhető, hogy néhány országnak szüksége van kívülről behozott munkaerőre, de az elképzelhetetlen, hogy ezt kötelező érvényűvé tegyék.

MTI

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...