-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Az ukránok ellátását szolgáló román- és lengyel bázisokat veheti célba Oroszország

Dátum:

Megosztás:

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke el akarja kerülni Oroszország provokációját, mert amerikai tisztviselők attól tartanak, hogy Vlagyimir Putyin a közelmúltbeli veszteségek kompenzálásaként kiélezheti, esetleg kiterjesztheti a háborút

– írja a The New York Times.

Az amerikai tisztségviselőket a szokásosnál jobban aggasztja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sor olyan akcióval akarja kompenzálni haderejének megalázó kivonását Harkiv térségéből, amelyek az ukrajnai konfliktus eszkalációjához vezetnének – írja a The New York Times.

Harkiv, 2022. augusztus 24.Orosz állásokat lőnek ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkiv közelében 2022. augusztus 24-án, az ukrán függetlenség 31. évfordulóján, amely egybeesik az orosz támadás hat hónappal ezelőtti kezdetével. Ukrajna 1991. augusztus 24-én vált függetlenné a Szovjetuniótól.
Fotó: Andrij Marienko / MTI / AP

A nyugati média által szemlézett cikk szerint a Fehér Ház, a külügyminisztérium, a Pentagon és az amerikai titkosszolgálatok úgy vélik, hogy Putyin csalódottsága magasabb fordulatra pörgeti a háborút, de nem tudják, mi pontosan Putyin terve az ukrán ellentámadás okozta fájdalmas veszteség kompenzálására.

A lapnak nyilatkozó amerikai tisztviselők több forgatókönyvet is felvázoltak. Az egyik szerint a következő időszakban válogatás nélkül ukrán városokat bombázhatnak. Más felvetés alapján magas rangú ukrán vezetőket célzó merényletet is végrehajthatnak, és elképzelhetőnek találták azt is, hogy

a NATO-országokban, konkrétan Lengyelországban és Romániában olyan ellátóközpontokat támadnak meg, amelyek nagy mennyiségű fegyvert és katonai felszerelést szállítnak Ukrajnának.

A szóbanforgó beszámoló  több magas rangú amerikai tisztviselővel folytatott beszélgetésen alapul, a Biden-adminisztráció ugyanis azon tüsténkedik, hogy felmérje a következő lépések esetleges hatását, abban a reményben, hogy bízhatnak Ukrajna előrehaladásában anélkül, hogy szélesebb konfliktust robbantanak ki.

Mindez egy olyan helyzeben történik, amikor a Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) szerint az ukránok tovább haladnak előre, az oroszok pedig egyelőre még mindig zűrzavarban vannak. Az intézet azt állítja, hogy az orosz erők továbbra is értelmetlen támadó hadműveleteket folytatnak Donyeck városa és Bahmut környékén, ahelyett, hogy a továbbra is előrenyomuló ukrán ellentámadások elleni védekezésre összpontosítanának.

Az ukrán csapatok Harkivból folytatják ellentámadásukat, és bővítik pozícióikat az Oszkil folyótól keletre és a Sziverszki folyótól északra, ez a művelet lehetővé teheti számukra, hogy megtámadják az orosz hadsereget Liman környékén, ahol Moszkva a jelek szerint nem csoportosít át csapatokat.

Atom- és vízerőművek a potenciális célpontjai az orosz ellencsapásoknak

Az ukrán előrenyomulásra Moszkva energiatermelő létesítmények, köztük atomerőművek elleni támadással válaszol

vg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...