Tovább nyomulnak előre az ukrán hadsereg egységei Kelet-Ukrajnában, ahol szeptember elején indítottak váratlan offenzívát, óriási területeket foglalva vissza az orosz megszállóktól. Az ukrán hadsereg ráadásul nem állt meg itt,

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

bár a határt nem lépték át, de már oroszországi városokat is lőnek.

Fotó: AFP

TASZSZ orosz hírügynökség pénteken azt írta a belgorodi kormányzóra hivatkozva, hogy a határtól néhány kilométerre lévő Valujkit lőtték ukrán rakétákkal. Az orosz légvédelem több lövedéket is leszedett, de így is volt olyan rakéta, amely elérte célját: megsérültek az áramszolgáltató épületei, és egy civil is meghalt a támadásban.

https://twitter.com/i/status/1570534345303273472

Ezenfelül nyolc lakóház és autók is kigyulladtak a városban, ahol 30 ezren élnek.

Közben a hírek szerint a napokban felszabadított Izjum mellett, egy erdőben tömegsírra bukkantak az ukránok. A CNN értesülései szerint 440 holttestet exhumáltak a sírokból, amelyeket mindössze fakeresztekkel és számokkal jelöltek. Az áldozatok többsége civil, arról nem tudni, hogyan vesztették életüket. Az ukránok vizsgálatot indítottak az ügyben.