9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij és a vezérkari főnök, Valerij Zaluzsnij közötti viszony feszültté vált, miután Zelenszkij elnök lemondásra szólította fel a tábornokot, majd amikor Zaluzsnij ezt megtagadta, kirúgta. 

Dátum:

Megosztás:

 Később viszont visszahelyezte a tábornokot eredeti beosztásába.

A közösségi médiában már hétfőn megjelentek olyan hírek, amelyek szerint az ukrán elnök meneszteni akarja a vezérkar főnökét. Pár órával később Kijevben hivatalosan cáfolták ezt, ám brit lapértesülések szerint nagyon feszültté vált a viszony Zelenszkij elnök és Zaluzsnij tábornok között. A The Guardian azt írja: kettejük között valójában személyes ellentétek vannak, mivel Volodimir Zelenszkij attól tart, hogy Valerij Zaluzsnij az elnök posztra tör. A londoni újság arról is beszámol, hogy a tábornok igen népszerű az ukránok körében.

Egy nemrég végzett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy Volodimir Zelenszkij csak alig két százalékkal tudna nyerni, ha Zaluzsnij tábornokkal kellene megküzdenie az elnökségért 1. Az államfő és a vezérkari főnök viszonya láthatóan akkor romlott meg, amikor tavaly novemberben Zaluzsnij tábornok a londoni The Economistnak azt nyilatkozta, hogy a harctereken patthelyzet alakult ki és ukrán hadsereg nem tudja legyőzni az oroszokat.

Volodimir Zelenszkij ezt a vélemény határozottan cáfolta és azt bizonygatta, hogy szó sincs semmiféle patthelyzetről. Sőt, mint mondta, a hamarosan hadrendbe álló új fegyverekkel, köztük az F-16-os vadászbombázókkal Ukrajna meg fogja nyerni a háborút. Egyúttal bírálta Zaluzsnijt és más katonai vezetőket, amiért a hadsereg nyári offenzívája nem hozta meg a várt sikereket. Az elnök ugyanakkor tisztelettel arra kérte a tábornokokat, hogy a saját feladataikkal törődjenek és ne üssék az orrukat a politikusok dolgába .

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...

Március 4-e az Elhízás elleni világnap: A bélflóra lehet a fogyókúra titkos fegyvere!

Ez lehet a hatékony testcsúlykontroll alapja a gyógyszerész szerint.. Március 4-én az Elhízás elleni világnapon a figyelem középpontjában az...