13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Az operatív törzs tájékoztatója – Meglepő döntést hozott a kormány.. – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az operatív törzs kedden ismét sajtótájékoztatót tartott. Anglia, Ausztria és számos más ország szigorít a koronavírus új mutációja miatt. Nálunk folytatódnak az oltások, megnyitottak az iskolák, sőt, hamarosan döntés születik a középiskolákról is.

Koronavírus-járvány Magyarországon / Illusztráció: Northfoto/BlikkKoronavírus-járvány Magyarországon / Illusztráció: Northfoto/Blikk

Videón is követhette az eseményt:

A tájékoztatón elhangzott:

A kormány döntése: Nagy-Britannia területéről a repülőgépek leszállási tilalmának fenntartása már nem indokolt, így éjféltől ismét fogad Magyarország polgári légijárműveket Nagy-Britannia és Észak-Írország területéről, legyen szó menetrend szerinti vagy magángépekről –hangzott el a tájékoztatón.

A bejelentés után Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertette. Elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a legfiatalabb elhunyt 24 éves volt, a legidősebb 101, mindketten szív- és érrendszeri betegségben szenvedtek.

Ma reggel is érkezett egy újabb vakcinaszállítmány, így 78870 személy beoltására elég vakcina van Magyarországon jelenleg – mondta a tisztifőorvos.

A tisztifőorvos mindenkit arra buzdított, hogy jelentkezzen a vakcinára. Most az egészségügyi dolgozók oltása mellett már a szociális intézményekben dolgozók és az intézményekben élő idősek oltására készülnek. Ezeken a helyeken helyben történik majd az oltás, oltócsoportok segítségével.

Az oltás olyan elsődleges megelőzési lehetőség, amely nagy segítség a járvány kezelésében, az egyéni és társadalmi védelem kialakításában is. Müller Cecília a reményét fejezte ki, hogy elérjük a nyájimmunitást.

Az oltás nem igényel különösebb rákészülést, nem kell éhgyomorra menni, se más különösebb előírás nincs, de jó, ha saját egészségügyi adatait ismerik, az orvosi papírjaikat, a TAJ-számaikat magukkal viszik az oltásra indulók. Aki akut lázas beteg, azt nem oltják be, ilyenkor mondja le az előjegyzését, hogy más betegnek adhassák, ő maga pedig kérjen új időpontot.

Kérdésekre adott válaszok:

A gyógyszerészek hogy kapják meg az oltást? Válasz: Keressék fel időpontért a kijelölt oltópontokat, akár már most, csakúgy, mint a háziorvosok. Újabb csoportok oltására akkor kerül sor, ha egy-egy preferált csoportnál már látszik, hogy az oltási igényt náluk ki tudják elégíteni. Ha valaki lemarad a saját csoportjában az oltásról, ne ijedjen meg, később is jelentkezhet.

18-59 év közötti, alapbetegségekkel és társbetegségekkel rendelkező állampolgár csak akkor kaphat oltást, ha a rendvédelmi dolgozók már megkapták. Miért? Válasz: Azon vagyunk, hogy minél szélesebb körben oltakozzanak a magyar emberek. Azt el kell fogadni, hogy először a védekezésben résztvevőket oltják be, mert elsődlegesen ők vannak kitéve leginkább a veszélynek. A rendvédelmi dolgozók közül első körben azok részesülnek oltásban, akik közvetlenül a védekezésben vesznek részt. Akik nem, azok ki fogják várni a saját csoportjukat.

Van-e időbeli határa a csoportok közötti váltásnak, vagy előfordulhat, hogy még márciusban is az egészségügyi dolgozókat oltják? Válasz: Ez bizonyosan nem fordul majd elő, mert az egészségügyi dolgozók láthatóan felismerik az oltásban rejlő lehetőséget a saját és a betegek védelmében. A kezdeti bizonytalansághoz képest közöttük is növekszik az oltakozási kedv. Időpont nincs meghatározva, ahogy őket beoltották, jönnek a következő csoportok, de aki kimarad, az is beoltathatja magát később.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...