13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Az önkormányzatoknál is beütött a rezsiválság – Több hazai településen sem lesz este közvilágítás

Dátum:

Megosztás:

A napokban érkeznek meg az első magasabb összegű számlák, amelyeket nem csak a lakosság, de az önkormányzatok is megsínylenek.

Egyre több hír lát napvilágot, hogyan tudnak boldogulni ezután a települések a jelentősen megemelkedett költségek miatt.

Több hazai önkormányzat is jelezte már, hogyan veszik elejét a rezsiválságnak a megemelkedett gáz és villanyszámlák miatt. Az ATV híradójának összeállításából kiderült, több helyen a közvilágítás lekapcsolását, a fűtött helyiségek számának csökkentését, valamint a régi kazánok és kályhák újraindítását tekintik átmeneti megoldásnak.

A dél-baranyai Drávaszerdahelyen például este 10 órát követően a közvilágítást lekapcsolják, valamint megemelik a közétkeztetés díját. Az önkormányzat tulajdonában levő lángosozó és bolt működését is befolyásolja a magasabb gáz- és áramellátási díjszabás.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Hajdú-Bihar megyei Hajdúbagoson az utcai lámpákat szeretnék lekapcsolni a faluba érkező utolsó éjszakai buszt követően fél órával. Kikötik a gázkazánokat, újra fával fűtenek majd. Az idősek otthonában a legkeservesebb a helyzet, mivel a fatüzelésű kazánok mellett gázzal is fűtenek majd, ezt viszont ezentúl tízszeres áron tehetik csak meg .

A Nógrád megyei Karancslapujtőn éjfél után lekapcsolják a közvilágítást, valamint átcsoportosítják az intézmények, a civil szervezetek elhelyezését a hivatal azon helyiségeibe, amelyek most üresek. A településen a beruházásokat is leállítják, így maradhat keret a számlák kifizetésére.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, a Válasz Online podcastjében is kifejtette pontosan mekkora áremelkedéssel kell számolniuk:

2021-ben megközelítőleg 300 millió forintba került Székesfehérváron a közvilágítási rendszer működtetése. Ez idén már megközelíti a 700 millió forintot, a jelenlegi árakon számolva 2023-ban pedig meghaladhatja az 1,6 milliárd forintot. A 2021-es uszodai áramköltség mintegy 30 millió forint volt; ez jelenlegi árakon jövőre a 330 millió forintot is elérheti

– magyarázta a politikus.

A koronázóváros első embere arra is rámutatott, hogy az ilyen drasztikus mértékben növekvő rezsiárak mellett nem biztos, hogy jut majd fedezet olyan dolgok fenntartására, amely akár egy város életének mindennapjaihoz hozzátartozik, mint például néhány sport- vagy kulturális létesítmény.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ha ugyanis arról kell dönteni, hogy egy óvodát kell gázzal ellátni és fizetni érte, vagy egy sportcsarnokot vagy stadiont, akkor egyértelműen az óvoda mellett fogunk állást foglalni

– mondta.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...