13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Az EU szerint Kína kész katonailag támogatni Oroszországot.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

A hét elején amerikai tisztviselők is figyelmeztettek arra, hogy az orosz kormány katonai felszerelést és egyéb támogatást kért Kínától.

A Financial Times szerint Kína jelezte, hogy nyitott a kérésre. A Politico szerint nem egyértelmű azonban, hogy az uniós információ ugyanezen forrásokból, vagy az európai hírszerzés saját forrásaiból származik-e.

Az uniós vezetőknek nagyon megbízható bizonyítékai vannak arról, hogy Kína katonai segítség nyújtását fontolgatja Oroszországnak.

Minden vezető pontosan tisztában van azzal, hogy mi folyik itt” – mondta a lapnak az EU egyik névtelenséget kérő, magas rangú tisztviselője, hangsúlyozva: az EU kereskedelmi szankciókat fog elfogadni Kínával szemben, ha Peking eleget tesz Oroszország kérésének, mivel “ez az egyetlen nyelv, amelyet Peking megért.”

Legfrissebb hírek a háborúról..

A Hszi Csin-ping kínai elnökkel április 1-jére tervezett EU-Kína csúcstalálkozó ezzel együtt a tervezett időpontban folytatódik – erősítették meg Brüsszelben az uniós országok vezető képviselőinek találkozóján.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter szerint Kína kötelessége lenne, hogy érvényesítse befolyását Putyinra, valamint hogy betartassa a nemzetközi szabályokat, de úgy tűnik, Peking “ellentétes irányba halad”.

“Aggodalommal tölt el minket, hogy Kína azt fontolgatja: Ukrajnában felhasználható katonai felszerelésekkel segítik Oroszországot” – mondta Blinken. Moszkva eddig hivatalosan cáfolta, hogy katonai segítséget kért volna Kínától, a kínai külügyminisztérium pedig “dezinformációnak” nevezte az erről szóló híreket.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Peking “pártatlannak és építő jellegűnek” nevezte álláspontját az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatban. Kína a háború kitörése után megértéséről biztosította Moszkvát biztonsági aggodalmaival kapcsolatban, a konfliktus diplomáciai úton történő rendezését sürgeti, és nem nevezi inváziónak vagy háborúnak azt, miközben Moszkva “katonai hadműveletnek” hívja.

euronews

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Több mint 8 ezer koponyát őriznek az egykori kivégzőhelyen: a Csoeng Ek a kambodzsai népirtás emlékmúzeuma (18+)

A kambodzsai kommunisták egykori kivégzőhelye a Csoeng Ek, mely ma emlékmúzeumként működik. A kambodzsai főváros, Phnompen szomszédságában kegyetlen tragédia...

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...