3.3 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Apró dolgokról… – About small things…

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem rossz.

Many people seem to find it odd when one’s happiness originates from small things in life when it’s not actually a bad thing.

***

Hogyan történhet az, hogy egyesek furcsának találják, amikor felvidít egy idős házaspárt olyan apróság is, mint mikor az utcán sétálnak, és és akárkitől egy pici kis ajándékot, gesztust kapnak? — Talán azért, mert manapság mindenki rohanni kényszerül, és nincs elég ideje értékelni az élet apró dolgait és gesztusait, és talán szokatlannak tűnhet, ha valaki mégis talál időt a mindennapi élet szépségének megtekintésére.

Why is that some might find it weird when you cheer up seeing an old couple slowly walking together or receiving a simple yet thoughtful gift as your favourite gum? .. It might be because in these modern days everyone is made to rush and not to have enough time to appreciate small things and gestures in life and it might seem out of the ordinary when someone does find the time to see the beauty of everyday life.

***

Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak szünetet kellene tartanunk, hogy mást is láthassunk az irodánkon és a feladatainkon kívül. Naponta legalább egy-két órára abba kellene hagynunk a jövőről való gondolkodást és aggódást. A Covid, bár tragikus esemény volt az egész világ számára, megmutatta nekünk, milyen kikapcsolódni, abbahagyni a 24 órás sietséget, és azokkal az emberekkel tölteni az időt, akiket a legjobban szeretünk csinálni. Természetesen még mindig van munkánk vagy iskolánk, amivel foglalkozni kell a személyes kötelezettségekkel együtt, de nem szabad hagynunk, hogy ez elfoglalja az önmagunkra fordított időt.

I believe we all should take a break to be able to see something other than our office and the duties we have. We should stop thinking and worrying about the future for at least one or two hours a day. Covid, although, it was and a tragic event for the whole world, showed us what it is like to relax, stop being in such a hurry 24/7 and spending time with the ones we love doing the things we enjoy the most. Of course, we still have a job or school to care about along with personal responsibilities, but we shouldn’t let it take over the time we spend on ourselves.

***

Ha van időnk, vagy egyszerűen csak elegünk van a munkából, el kell végeznünk, tudnunk kell tartani egy 10-20 perces szünetet is, ami nem cigarettázásra vagy gőzölésre szolgál, hanem egy rövid sétára, akár a főiskolán, egyetemen, vagy munkahelyen, vagy egy baráttal, ismerőssel. Vegyük például Olaszországot, ahol mindenki bezárja a boltot, és otthagyja a munkát, hogy ebédeljen egy órára. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy energiát nyerjen a nap hátralévő részében.

When we have time or simply get fed up with the work, we must get done we should be able to take even just a 10–20-minute break which is not for smoking cigarettes or vaping but going on a short walk with a college in work or a friend from school. Let’s take Italy as an example where everyone closes the shop and leaves work to get lunch for like an hour. This is a great way to gain energy for the rest of the day.

***

Ha egy idegennek bókokunk, vagy csak egyszerűen rámosolygunk, az nemcsak az ő hangulatán javíthat, hanem a miénken is. Normalizálnunk kellene az életünket, és szükséges lenne például olyan helyekre járni, amelyeket gyerekként szerettünk, felnőttként pedig elfeledtük (eddig), állatkertbe vagy játszótérre (amit felnőtteknek is ki kellene alakítanunk! ..). Ha mindent megteszünk, hogy megálljunk és beszélgessünk a szomszéd kedves öregasszonnyal, az is nagyszerű módja annak, hogy abbahagyjuk a körülöttünk zajló őrületet, és hallgassunk, tanuljunk a történeteiből és tapasztalataiból. Számos más mód is van arra, hogy az ember megtalálja a darab pillanatát.

Giving compliments or just a quick smile to a stranger can improve not only their mood but ours too. We should normalize going to places we used to enjoy as kids and stopped doing as adults, a zoo, or a playground (which we should design for adults too) for example. Getting out of our way to stop and talk to the nice old lady in the neighbour can also be a great way to quit the madness going on around us and listen along with learning from her stories and experiences. There are several more way a person might find a moment of piece.

***

Véleményem szerint a mi generációnk legyen az, amelyik megtöri a kört azzal, hogy szünetet tart! Arra kell összpontosítanunk, hogy időt töltsünk azokkal a dolgokkal és emberekkel, akiket szeretünk, miközben tanulunk és munkába járunk, de ne vigyük haza a gondjainkat!

In my opinion our generation should be the one that breaks the circle by taking a break. We should focus on finding a way to spend time on the things and people we love while also studying and going to work but not taking those home with us.

***

Borbély Petra Georgina

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...