1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

„Anyukám koporsójába temessetek el.” – Egy haldokló kisfiú szívszorító kívánsága, amely bejárt a világot

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Filip Kwansky csupán kétéves volt, amikor édesanyja a rák egyik agresszív formája miatt elhunyt. Filip és édesapja, Piotr, szülőfalujukba temette őt, Lengyelországban. Apa és fia igyekezett összeszedni magát és az Egyesült Királyságba költözött, hogy újrakezdjék életüket. Nem tudták, hogy megpróbáltatásaiknak itt még nincs vége.

A költözést követően Filipet neurofibromatózissal diagnosztizálták. Szerencsére, egy agresszív kemoterápiás kezelés megállította a betegséget. Minden jól ment, még az iskolát is elkezdte, de napokkal hetedik születésnapja után lesújtó hírt kaptak. A betegség visszatért, és ezúttal bosszút forral. Filipnél fiatalkori myelomonocytás leukámiát igazoltak, és az orvosok nem voltak bizakodók.

Két kemoterápiás kezelés sem tudta megállítani a betegség lefolyását. Ahogyan a betegség továbbterjedt Filip vastag- és vékonybeleibe is, az orvosok borzasztó hírt közöltek Piotr-al és fiával: nem valószínű, hogy a következő évet meg fogja érni.

Az összeroskadt Piotr, megkezdte az intézkedéseket fiának temetése érdekében. Ezekben a csendes napokban történt, hogy Filip egy olyan kérdést intézett apjához, ami felébresztette benne az első reménysugarat. Piotr elmagyarázta: „azt mondja, hogy én egy angyal vagyok, aki itt vigyázz rá, és az anyja a mennyországban fog rá vigyázni. Arra kért, hogy anyja mellé, Lengyelországba temessük, hogy az édesanya tudjon rá vigyázni a mennyországban.”

A Kwansky családnak meg volt az anyagi háttere, hogy a fiút Lengyelországba szállítsák és kérését teljesítsék, de ez az a pont, amikor a történet egy teljesen más fordulatot vesz. Egy barátjuk gyűjtést szervezett a számukra. Kevesebb, mint négy hónap alatt a Kwansky családnak sikerült a célösszeg 369%-át összegyűjteni, majdnem 24.000 fontot, hogy teljesítsék Filip utolsó kívánságát. Az összeg több mint fele az akció utolsó hetében gyűlt össze.

Ennek a tragikus történetnek nem tudunk elképzelni ennél szebb befejezést. Ez a fiú azzal az érzéssel fogja elhagyni ezt a világot, hogy családjának, barátainak, és idegeneknek is fontos volt.

Oszd meg ezt a történetet, gondoljunk minél többen szeretettel erre a kicsi családra.

Forrás:filantropikum.com

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...