Ha jártál már Japánban, biztosan láttad, hogy milyen csodálatos ország, ugyanakkor azt is megfigyelted, hogy az ott élő nők mennyire karcsúak és fiatalos külsejűek. Ennek oka a japán konyha és az ő jellegzetes életmódjuk. A japán emberek a nyugati országokhoz képest sokkal magasabb születéskor várható élettartammal rendelkeznek.

Lássuk, mi a japán nők 10 alapvető titka!

1. Zöld tea

A porított zöld tea gazdag antioxidánsokban, amelyek megakadályozzák a szabadgyökök okozta károkat, és késleltetik az öregedési folyamatot. A zöld tea elősegíti a fogyást és csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát.

2. Fermentált élelmiszerek

A savanyú káposzta, a miso, a tempeh, a kombucha és a kefir igen jellemző ételek a japán konyhában. Az erjesztett élelmiszerek tejsavas erjedésen mennek keresztül, amely megőrzi tápanyagaikat, valamint jótékony enzimeket és vitaminokat hoz létre. Az erjesztett ételek gazdagok hasznos baktériumokban, amelyek támogatják a megfelelő emésztést és a súlyvesztést.

3. Tenger gyümölcsei

A japán emberek többet fogyasztanak ebből az élelemből, mint a vörös húsból és általában rizst is fogyasztanak mellé. A tenger gyümölcsei nagyon egészségesek, mert omega-3 zsírsavakat és hasznos ásványi anyagokat, teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, amelyek a szív, az agy és egyéb létfontosságú szervek számára előnyösek.
Megakadályozzák továbbá a bőrproblémák, mint akne, melanóma, pikkelysömör és atópiás dermatitis kialakulását.

4. Kisebb adagok

A japán emberek gyakorlatilag kisebb adagokat fogyasztanak mindenből, ily módon sokkal kisebb a valószínűsége a súlygyarapodásnak is és kevésbé terhelik le az emésztőrendszerüket. Az étel mennyisége mellett nagyon fontos az étel minősége is.

5. Gyakori séta

Mind a férfiak, mind a nők nagyon sokat sétálnak. Ez nagyon előnyös a test számára, különösen, ha valaki fogyni szeretne vagy megtartani ideális testsúlyát. Emellett kiválóan javítja a szív-és érrendszer egészségét, csökkenti a stresszt, növeli az energiaszintet és javítja a hangulatot. A séta mellett a kerékpározás is ige népszerű itt.

6. Nyugodt étkezés

A japánok az étkezést szent időnek tartják és számukra az út közben evés tiszteletlen dolog. Semmi mást nem csinálnak, miközben esznek és a táplálékot lassan fogyasztják el, időt hagyva a gyomornak, hogy jelezhesse, ha kellően megtelt.

7. Egészséges konyhatechnológia

Az egészséges összetevők használata mellett a japán emberek egészséges főzési módszereket használnak. Nem használnak túl sok olajat, nem grilleznek, és gyakran eszik az ételeiket nyersen, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizhessék.

8. Harcművészetek

Sok japán ember gyakorolja a harcművészetek különböző formáit, mint például a judo, az aikido vagy a karate, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy javuljon az állóképességük és az általános egészségük. A harcművészetek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, javítják az izmok rugalmasságát és növelik az izomtömeget.

9. Fürdőzés

A forró fürdő pihentető és javítja a véráramlást a szervezetben, amely különösen hasznos a szív és más létfontosságú szervek számára.

10. Egészséges desszertek

A japán nők ritkán esznek édességet. A nassolás nem általános szokás a japánok körében, ami a másik ok, amiért a japán nők képesek karcsúak maradni. Az étkezés végén inkább friss gyümölcsöt fogyasztanak, és a finomított lisztet is elkerülik.

tudasfaja.com  / Hirmagazin.eu