Home Főhírek Belföldi hírek A polgármester kifakadt, nemet mond a vármegye és a főispán szavak használatára:...

A polgármester kifakadt, nemet mond a vármegye és a főispán szavak használatára: „Elmebajban nem leszek társ!”

0
hkpk9kpturbxy9mmzcxnjq5ntvlzjazm2q3nda0ogfhnwu0zjqwnzy4zc5wbmeslqmbam0ii80eljmfzqlozqgegaewbq (1)
blikk

Nem támogatja és nem alkalmazza majd az Alaptörvény tizenegyedik módosításával elfogadott, Kocsis Máté által fémjelzett törvényt Kübekháza polgármestere, miszerint a megyéket vármegyéknek, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak kell nevezni. Az elfogadott rendelkezés után dr. Molnár Róbert kemény szavakkal üzent a kormánynak.

A Fidesz frakcióvezetője június végén nyújtotta be a sokakat megbotránkoztató – egyébként Lázár János által sem támogatott – törvényjavaslatot, hogy hetvenkét év után visszatérjen a magyar közigazgatásba a „vármegy”e és a „főispán” elnevezés. A javaslatra végül kedden az Alaptörvény tizenegyedik módosításával bólintott rá a parlament kétharmados többsége. A módosítással a többi között a 2023-as költségvetésről és a frakciópénzek megnyirbálásáról is döntöttek.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A vármegye és a főispán elnevezés visszavezetése ellen a magyar polgármesterek közül először Kübekháza vezetője emelt szót. Dr. Molnár Róbert a törvény elfogadásának napján egy Facebook-posztban hangsúlyozta, szembeszáll a jogakarattal, nem hazsnálja majd a hivatalos irataiban az elnevezéseket.

„Jelzem előre a T. Kormányszerveknek, hogy a polgármesteri leveleimben NEM fogom a vármegye és a főispán szavakat használni! Elmebajban nem leszek társ!” – fogalmazott határozottan a bejegyzésében.

A Blikk levélben kereste dr. Molnár Róbertet, hogy miért nem támogatja a vármegye és a főispán elnevezések visszavezetését. Amint válaszol, cikkünket frissítjük.

A katatüntetésen is ott volt

A múlt hét szombati Márki-Zay Péter által meghirdetett új katatörvény elleni tüntetésen a polgármester is felszólalt. Dr. Molnár Róbert aznapi beszédéről videó is készült, ezt itt tudja megtekinteni:

Exit mobile version
Megszakítás