16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeÉletmódÉletmód hírekA nyelviskolák nem tartanák jó lépésnek az újabb nyelvvizsga-amnesztiát..

A nyelviskolák nem tartanák jó lépésnek az újabb nyelvvizsga-amnesztiát..

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete nem tartja megalapozottnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának azon javaslatát, amely szerint ismét nyelvvizsga-amnesztiára lenne szükség a járványhelyzet nehézségei miatt

– mondta a nyelviskolák tevékenységét ellenőrző egyesület elnöke. Légrádi Tamás szerint a nehezebb körülmények ellenére, digitális oktatásban is fel lehetett készülni a diploma kiadásához szükséges nyelvvizsga megszerzésére.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete azon az állásponton van, hogy függetlenül a Covid-helyzettől, a nyelvtanulásnak minden előfeltétele adott volt, amivel sokan online formában éltek is – fogalmazott az InfoRádiónak Légrádi Tamás, megjegyezve: manapság már online nyelvvizsgára is több lehetőség kínálkozik a magyar akkreditációban.

Mindenki ezt olvassa most!

A szervezet elnöke hozzátette, amennyiben más ok húzódik meg annak hátterében, hogy az érintettek nem tudják teljesíteni a vizsgákat – amit persze nagyon sajnálatosnak tartanak –, akkor érdemes lenne ezzel foglalkozni, felmérést készítve a nagyszámú diákság körében, akik ennek hiányában nem kapják kézhez a diplomájukat. „De azt is gondoljuk, hogy

a nyelvtudás, ami a nyelvvizsga mögött van, az egy olyan fontos része egy diplomának, ami mellett nem lehet elmenni”

– utalt arra Légrádi Tamás, hogy a HÖOK idén is nyelvvizsga-amnesztiát javasol a végzősök számára.

Az egyesület elnöke szerint ugyanis éppen ez az a korosztály, amely számára a digitális tér és az abban végzett tevékenység, így a tanulás sem jelenthet különösebb akadályt. Egyetértett, biztosan voltak olyanok, akik számára kényelmetlenséget, esetleg szokatlan helyzetet jelentett például az, hogy sok nyelvtanár nem vállalt személyes órákat, ám az online nyelvtanulást egy abszolúte reális lehetőségnek, egy jól kihasználható csatornának tartja – mind a nyelvvizsgára készülő diákok, mind az „egyszerű” nyelvtanulók számára. „Ez nem lehet akadály a nyelvvizsga megszerzésében.”

Miután számos online eszköz, köztük feladatsorok és tanulási segédletek, applikációk állnak rendelkezésre a nyelvtanulásban.

Légrádi Tamás szerint inkább azt kellene megvizsgálni – és ebben szívesen segítenék, támogatnák a hallgatói önkormányzatokat –, hogy

mi az igazi oka annak, hogy ennyien mégsem jutnak el a nyelvvizsgáig.

Ha már látnák a tendenciákat, akkor megtalálhatnák a gyógyírt, ami nem egy nyelvvizsga-amnesztiában, hanem sokkal inkább egy olyan programban, vagy intézkedéscsomagban tud megvalósulni, amely eredményeként a diákok meg tudnák szerezni a nyelvvizsgát – jelentette ki.

Nyitókép: Pixabay.com
infostart

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem