Júniustól lép életbe a tilalom..

Ausztriában az elmúlt 24 órában 398 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést /Illusztráció: Pixabay

Ausztriában az elmúlt 24 órában 398 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést /Illusztráció: Pixabay

Ezen túlmenően Ausztria az Egyesült Királyságot is úgynevezett „virusmutációs területté” nyilvánította, ami azt jelenti, hogy – mint Brazília, India és a Dél-Afrikai Köztársaság esetében – csak rendkívül szigorú feltételekkel lehet beutazni az országba. Lényegében csak az ott dolgozó osztrák állampolgárok, illetve az ausztriai lakóhellyel rendelkezők léphetnek be, de ők is csak negatív PCR-teszttel, amelyre még a beoltottaknak és a betegségből felgyógyultaknak is szükségük van. Továbbá esetükben a karanténkötelezettség is életben marad.

Mindenki ezt olvassa most!

A Brazíliából és a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező repülőgépekre vonatkozóan már január óta érvényben van a leszállási tilalom, India április végén került erre a listára.

Az Egyesült Királyság vonatkozásában decembertől márciusig egyszer már érvényben volt – akkor a brit vírusmutáció miatt – a leszállási tilalom a repülőgépek számára, amelyet azonban március 21-én feloldottak.

Ez a tilalom júniustól az indiai mutáció miatt – amelyet különösen fertőzőként tartanak számon – újra életbe lép.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 398 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 642 138 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 384, az intenzív kezelésre szorulók 218-an vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményei következtében az elmúlt napon 4-en haltak meg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 551-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 624 549.

blikk

Hirmagazin.eu