21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

A gyászoló család döbbenetes állítása: Öngyilkosságnak álcázták Sarolta megölését

Dátum:

Megosztás:

A nyomozás szerint saját életét oltotta ki a 22 éves debreceni nő, családja azonban biztos abban, hogy megölték. Azt is sejtik, ki a gyilkosa.

A 22 éves Ba­logh Sarolta korábban évekig külföldön dolgozott, de a tragédia idején – 2014-ben – az édesanyjával és ötéves gyermekével lakott Debrecenben. Szeretett élni, több jövőbeni terve is volt.

Német férfi barátját hívta kétségbeesve

A végzetes hétfői nap előtt, pénteken ment át az egyik, szintén debreceni férfi ismerőséhez a fiatal anyuka. Gyakran töltöttek időt együtt, haza azonban ezúttal nem érkezett.

– Ígérete szerint pont hétfőn jött volna haza. Még egy taxit is hívott délelőtt, de a házból valaki más ment ki a sofőrhöz, és közölte: Saci nem megy sehova – emlékezett vissza a Borsnak az elhunyt nő testvére, Mária.

– Mint utólag megtudtam, délben még együtt lángosozott ezzel a férfival, egy órakor azonban felhívta egy kedves ismerősét, egy idősebb német férfit, aki amolyan apafigura volt számára, Sacira a lányaként tekintett. Többször küldött is neki pénzt, hogy támogassa. Őt hívta kétségbeesetten, hogy küldjön most is pénzt, mondván: „ezek megölik”. A német azonban nem vette komolyan a segítségkérést, így nem teljesítette a kívánságot – magyarázta a testvér.

Saci ekkor még a fenyegetőző is­merős házában volt, ahonnan a házigazda elhajtott egy kocsival, és balesetet szenvedett. Erről Sa­ci telefonjára érkezett egy SMS is. A férfi azután visszatért a házba, ahol Saroltát – a hivatalos ver­­­zió szerint – már felakasztva ta­­lálta. Levágta a redőnyzsinórról, csak utána hívott segítséget. – Vé­­leményünk szerint egy színjá­ték volt az egész. Saci miért nem távozott onnan, amíg egyedül volt, ha egyébként félt? Szerintem épp azért, mert akkor már halott volt – állítja a Borsnak Mária.

A debreceni lány édesanyja gyakran jár ki a sírjához

Több sérülés volt Sarolta testén

Az eljárást azóta lezárták, a rendőrség szerint idegenkezűség nem merült fel, Sarolta önszántából vetett véget az életének. A bizonyos ismerős pár nappal később elküldte a családnak a lány ruháit és a telefonját, amiben azonban testvére állítása szerint csak az az egy üzenet volt elérhető, amit a balesetről küldtek neki. Sarolta családja képtelen elhinni, hogy szerettük ön­szántából vetett véget az életének. Megkeresték a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet, hogy segítsenek kideríteni az igazságot. Az iratok átta­nul­mányozása után az egye­sület álláspontja egyértelmű, szerintük Sarolta nem lehetett öngyilkos.

– A boncolást végző szakértő szerint több horzsolás, zúzódás ás tűszúrások nyomai is voltak a testén, ezek keletkezésének idejét azonban nem vizsgálták. Véleményünk szerint könnyen elképzelhető, hogy az áldozat a halála előtti védekezésben szerezte a sérüléseket – magyarázta Vidák Aladár, az egyesület elnöke, aki indítványával szeretné elérni, hogy a nyomozást sürgősen rendeljék el újra.

A 22 éves Balogh Sarolta egy ötéves gyereket is nevelt

Még egy ember halt meg ugyanígy

– A helyszínen ujjlenyomatot és DNS-mintát sem rögzítettek, de még az elhunyt családját sem hallgatták ki, így a házigazda pénzkövetelésével kapcsolatos életveszélyes fenyegetőzése egy új körülmény. Továbbá azt is ki­fogásoljuk, hogy a telefonját sem vizsgálták meg – tette hozzá a jogvédő.

Balogh Sarolta tízéves gyermekét azóta a nagymamája ne­veli, akit mára édesanyának szólít. A testvér elmondása szerint a tragédiának otthont adó házban két éve egy másik akasztásos haláleset is történt, amit szintén öngyilkosságnak minősítettek.

– Elbúcsúzni sem tudtunk tő­le rendesen, még anyukánk is csak letakarva láthatta. Saci szerette az életét, elképzelhetetlennek tartjuk, hogy önszántából választotta volna a halált. Semmi oka nem volt rá. Reméljük, sikerül elérni, hogy újravizsgálják a körülményeket – fakadt sírva a Borsnak a hozzátartozó.

Az egyesület tegnap megküldte dr. Petőfi Attilának, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetőjének, valamint a Legfőbb Ügyészségre is az indítványát azt kérve, rendeljék el az újbóli nyomozást.

borsonline

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...