Az orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia profitál az Oroszország és Európa közötti konfliktusból.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az orosz-ukrán konfliktust Moszkva és Európa közötti nagyobb konfrontációvá akarja eszkalálni – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az RT hírtelevíziónak adott interjújában.
„Amerikai és brit kollégáik, a németek, a lengyelek és a balti államok támogatásával nagyon is szeretnék

ezt a háborút valódi háborúvá tenni, Oroszországot az európai országok között

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– mondta Lavrov az RT főszerkesztőjének, Margarita Simonyannak nyilatkozva.

„A nyugati kormányok visszatartják Ukrajnát minden konstruktív lépéstől a békés rendezés felé” – állította Lavrov. „Nemcsak elárasztják az országot fegyverekkel, hanem arra kényszerítik Ukrajnát, hogy még szemtelenebbül használja azokat” – tette hozzá.

Lavrov szerint Európa veszít a háborún

Oroszország február végén indított katonai műveletet a szomszédos országban. Számos ország, köztük NATO-tagok, átfogó szankciókat léptettek életbe Moszkvával szemben, és nehézfegyverekkel látják el Kijevet. A legutóbbi szállítmányok között szerepeltek az amerikai gyártmányú M142 HIMARS rakéta-sorozatvetők és M777-es tarackok.

Lavrov azt állította, hogy

az Egyesült Államok és Nagy-Britannia profitál az Oroszország és Európa közötti konfliktusból,

mert az uniós országok gazdasága viseli a szankciók súlyát. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok felelőtlenül viselkedik az Oroszországgal szembeni feszültség szításával.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Majd hozzátette: „Szerintem még mindig nem jöttek rá, hogy nagyon veszélyes játszmákat játszanak. De Európában sokan kezdik ezt megérteni. Joe Biden amerikai elnök a múlt héten azt mondta, hogy Oroszországnak „stratégiai vereséget” kell szenvednie Ukrajnában, és több támogatást ígért Kijevnek”. 

Itt tudod megnézni Lavrov beszédét az orosz RT adásában a YouTube-on

mandiner nyomán

Hirmagazin.eu

ElőzőKocsis Máté a rezsicsökkentésről: A baloldali politikusok indulati vitát folytatnak és valótlanságokat állítanak
KövetkezőEgyértelmű jelentést tett a CIA Vlagyimir Putyin „rejtélyes betegségéről”
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza