A Nyugat és Oroszország közötti nukleáris viszony egyre instabilabbá válik.

A NATO balti légi légiforgalmi missziójának gépe – Sauliaiban, Litvániában

A bizonytalanság kölcsönös megítélése alapján mindketten új fegyverkezési versenyre készülnek. A fő probléma az, hogy mindkét oldal nagyon különböző fenyegetés-érzékelést tartogatnak egymásnak, a katonai verseny nagyon különböző szintjein. Ez a helyzet megnöveli a kétoldalú nukleáris fegyverek ellenőrzési architektúrájának teljes lebontását.

Vladimir Putyin országos nemzetiségi beszédében 2018 márciusában három dolog világosan megfogalmazódott.

Először is, az orosz vezetés mélyen érintett az amerikai stratégiai rakétavédelemben. Ez a különleges orosz paranoia legalábbis a korai 1980-as évek Reagan-éveihez vezetett, és lendületet vett, amikor Washington 2001-ben visszavonult a ballisztikus rakétavédelemről (ABM).

Másodszor, Putyin elnök beszédében hangsúlyozta, hogy Oroszország szilárd hite az, hogy világszinten elegt tudjon tenni békefenntartó funkciójának.

Harmadszor, a beszéd azt mutatta, hogy Oroszország a nukleáris fegyvereket kompenzáló elemként tekint a Washingtonban uralkodó, egyébként nagyon erős egyensúlyhiányra!

Összefoglalva, Oroszország végső soron azt szeretné elérni, hogy amrika fogadja el elsődleges szerepét a világbéke fenntartásában eddig tett eredményei alapján, azonban az USA erre, semmiképpen nem hajlandó, mivel ő is erre a megtisztelő címre tör.

Forrás: Hirmagazin.eu

 

ElőzőEper a mindenható (A cikk videókat tartalmaz)
KövetkezőEgy új szabályozás miatt megsemmisülhet az internet
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza