A legnagyobb ország a legóriásibb költségvetéssel rendezi meg a labdarúgó-világbajnokságot.

Az eddigi rekorder költekező Brazília volt, a dél-amerikai ország négy éve 16 milliárd dollárt fektetett a vb szervezésébe. Az oroszok ezt jócskán túlszárnyalhatják, szakértők szerint 20 milliárd dollárra rúghat a pénzügyi erőfitogtatásuk.

Mindez ugyanakkor eltörpül a 2014-es téli olimpia költségétől: a szocsi játékokat 51 milliárd dollárból hozták össze. Emellett a Fekete-tenger partján fekvő városban Forma–1-es nagydíjat is rendeznek évről évre – utóbbi ugyancsak milliárdos költség forintban számolva.

„Az idei futballvébé igazi pénzügyi megtérülését a létrehozott infrastruktúra utóhasznosítása jelentheti, az esemény legfontosabb célja a rendező számára az országimázskampány” – mondta Szabados Gábor, sportközgazdász.

Oroszország a nagyságát, az erejét akarja demonstrálni a világ előtt a sportesemények rendezésével, ami tudatosan felépített program. Rövid időn belül F1-es futamra neveztek, téli olimpiát is rendeztek, és most következik a labdarúgó-világbajnokság, mindez komoly marketingeszköz az állam kezében.

Nem véletlen, hogy ennyit költenek az oroszok a sporteseményekre, ugyanis Vlagyimir Putyin (65) elnök óriási sportrajongó, korábban cselgáncsozott, de jégkorongozni is szeret.

„Minden munka a tervek szerint zajlik, ezekre az összes anyagi forrás biztosított. Oroszország minden erőfeszítést megtesz, hogy a hártalévő feladatokat hatékonyan és időben hajtsa végre” – nyilatkozta a héten Putyin.

Forrás: Blikk, Bumm

ElőzőDurva széllel jön a nagy eső, itt van riasztás
KövetkezőVáratlan ítélet: Döntött a bíróság Oszter Sándor sorsáról
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza