Ha az ember Kínában él, nem biztos, hogy meglepetésként éri, hogy némely helyi autógyártó pimaszul alacsony áron kínálja új portékáját. Itt van például a Wuling Hong Guang S3 SUV, melyet átszámítva egy új Dacia Sandero belépő áráért lehet hazagurítani.

Nem biztos, hogy a legjobb minőségű anyagokból és a legmagasabb biztonsági előírásokat figyelembe véve készítette a GM helyi leányvállalata, a SAIC-GM-Wuling a nemes egyszerűséggel S3 névvel illetett Wuling Hong Guang terepjárót, de ha mással nem, árával könnyen nagy sikert arathat.

A méretes, hétszemélyes terepjáró kezdőára ugyanis nem több 56 800 jüannál, ami 2,29 millió forintnak felel meg.

Ez jelenleg egy új, szintén alapfelszereltségű Dacia Sandero értékével egyezik meg, ám a csúcsváltozat sem több 81 800 jüannál (3,3 millió forint).

A modellt, amely egy Chevrolet terepjáróra hasonlít, természetesen csak Kínában lehet majd megvásárolni, és olyan modern extrák is helyet kapnak benne, mint a LED nappali menetfények és irányjelzők, 8 collos érintőképernyő, bőrborítású 2+2+3 kiosztású ülések és a minden sorban helyet kapott szellőzők és USB csatlakozók vagy épp a gyártó szerint luxust megtestesítő kvarcóra.

Olcsósága ellenére független keresztlengőkaros hátsó futóművet kapott, illetve nem hiányzik belőle a tempomat, a kipörgésgátló vagy épp a visszagurulás-gátló rendszer sem.

A motorválaszték nem túl nagy: egy 1.5 literes benzines aggregát szívó, illetve turbós változata érhető el hozzá. Vajon mennyibe kerülhet előállítani, ha ezen az összegen a gyártónak még haszna is van?

Forrás és képek: autoblog.hu

ElőzőMeddig esik az OTP? – Videó technikai elemzés
KövetkezőNapi horoszkóp – 2017. November 16.
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza