Ha az ember Kínában él, nem biztos, hogy meglepetésként éri, hogy némely helyi autógyártó pimaszul alacsony áron kínálja új portékáját. Itt van például a Wuling Hong Guang S3 SUV, melyet átszámítva egy új Dacia Sandero belépő áráért lehet hazagurítani.

Nem biztos, hogy a legjobb minőségű anyagokból és a legmagasabb biztonsági előírásokat figyelembe véve készítette a GM helyi leányvállalata, a SAIC-GM-Wuling a nemes egyszerűséggel S3 névvel illetett Wuling Hong Guang terepjárót, de ha mással nem, árával könnyen nagy sikert arathat.

A méretes, hétszemélyes terepjáró kezdőára ugyanis nem több 56 800 jüannál, ami 2,29 millió forintnak felel meg.

Ez jelenleg egy új, szintén alapfelszereltségű Dacia Sandero értékével egyezik meg, ám a csúcsváltozat sem több 81 800 jüannál (3,3 millió forint).

A modellt, amely egy Chevrolet terepjáróra hasonlít, természetesen csak Kínában lehet majd megvásárolni, és olyan modern extrák is helyet kapnak benne, mint a LED nappali menetfények és irányjelzők, 8 collos érintőképernyő, bőrborítású 2+2+3 kiosztású ülések és a minden sorban helyet kapott szellőzők és USB csatlakozók vagy épp a gyártó szerint luxust megtestesítő kvarcóra.

Olcsósága ellenére független keresztlengőkaros hátsó futóművet kapott, illetve nem hiányzik belőle a tempomat, a kipörgésgátló vagy épp a visszagurulás-gátló rendszer sem.

A motorválaszték nem túl nagy: egy 1.5 literes benzines aggregát szívó, illetve turbós változata érhető el hozzá. Vajon mennyibe kerülhet előállítani, ha ezen az összegen a gyártónak még haszna is van?

Forrás és képek: autoblog.hu