A kínai állami média bejelentette, hogy a három legfejlettebb rombolója egy hadgyakorlaton vesz részt a feszült Dél-kínai-tengeren – számolt be a South China Morning Post.

A beszámoló szerint ritka eseményre kerül sor a napokban a Dél-kínai-tengeren, Peking ugyanis csak ritkán szokta egyszerre megvillantani a legmodernebb technológiáját képviselő rombolóit. A hadihajók ráadásul rendkívül feszült helyzetben érkeznek hadgyakorlatra a térségbe: az elmúlt időszakban egyre jobban fokozódott Kína és a Fülöp-szigetek vitája a terület bizonyos részeinek hovatartozása miatt. A hadműveletek hat napon és öt éjszakán keresztül tartottak, a Hszienjang, a Cunji és a Jenan rombolók részvételével. A hivatalos kommunikáció szerint

a gyakorlat a tengeri támadásra, a tengeralattjáró elleni műveletekre és az egyhajós légvédelemre összpontosított a Dél-kínai-tenger egy bizonyos területén, hogy teszteljék a különböző harcászati és kiképzési módszerek hatékonyságát.

Az elmondások szerint más hadihajók is megjelentek az eseményen, így például egy 052C típusú irányított rakétás romboló, a Hajkou is. Ennél viszont izgalmasabb a három Type 055-ös típusú hadihajó részvétele.

A MODERN ESZKÖZÖK ELSŐ PÉLDÁNYA 2020-BAN ÁLLT A KÍNAI HADITENGERÉSZET SZOLGÁLATÁBA, MÁIG ÖSSZESEN NYOLC DARABBAL RENDELKEZIK EZEKBŐL PEKING.

Ezeket a rombolókat számos műveletben be lehet vetni, így a tengeralattjárók és a szárazföldi célpontok elleni támadásoknál, valamint a hordozócsoportok légi támadások elleni védelemnél is alkalmazhatóak.

Az elmúlt egy évben különösen elmérgesedett Peking és Manila vitája a Dél-kínai-tengeren található Second Thomas-zátony felügyelete miatt.

A szigetország igyekszik a hátrányos tengeri képességeit ellensúlyozni az Egyesült Államokkal szorosabbra vont védelmi-biztonsági kapcsolatain keresztül.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMagyar Péter a háborúpárti Manfred Weberrel találkozik
KövetkezőÉletet adó oxigén! .. Mitől függ a szervezet oxigénszintje?
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza