Orosz hadihajók indulnak el a nyár folyamán Kubához és Venezuelához – írja az orosz védelmi minisztérium bejelentésére hivatkozva a Sky News.

A lap idézi a washingtoni Institute for the Study of War (ISW) agytrösztöt is:

AZ AMERIKAI ELEMZŐK ÚGY LÁTJÁK, OROSZORSZÁG A LÉPÉSSEL AZ 1962-ES KUBAI RAKÉTAVÁLSÁG TÖRTÉNELMI EMLÉKEZETÉT PRÓBÁLJA FELIDÉZNI.

A Reuters információi szerint a viziten az Gorskov admirális fregatt, a Kazany atomtengeralattjáró, a Pasin akadémikus üzemanyag-utántöltőhajó és a Nyikolaj Csiker vontatóhajó vesznek majd részt. A hajók Venezuelában és Kubában is kikötnek majd.

A Kreml fontosnak tartotta közölni: a Gorskov admirálison Cirkon típusú hiperszonikus rakéták is lesznek majd, olyan fegyverek, melyeket nukleáris robbanófejjel is fel lehet szerelni.

A Kreml valószínűleg szándékosan időzítette egy időbe az orosz haditengerészet kubai látogatását Putyin fenyegetésével, melyben azt mondta, hogy nagy hatótávolságú csapásmérő képességgel szerelik fel a Nyugat ellenségeit. Mindkét tevékenység célja, hogy rettegést hozzanak a Nyugatra”

– írja elemzésében az ISW.

Kép

Forrás

#moszkva#putyin#hadihajók#usa#venwzuela#kuba#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

ElőzőLeállás van ma az egyik nagy banknál, de 12.00 órára visszaáll a rendszer..
KövetkezőA tegnapi jégeső hatalmas károkat csinált a fővárosban – videók
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza