Vádat emeltek a sofőr ellen.

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki szabályszegéseivel súlyos kimenetelű balesetet okozott – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy vármegyei főügyészség.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2022 decemberében Öreglak felől Lengyeltóti irányába közlekedett az általa vezetett gépkocsival, melyben a jobb oldali első ülésen élettársa kiskorú fiát szállította utasként.

A vádlott soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, illetve az általa vezetett autó is alkalmatlan volt a forgalomban történő részvételre, mivel – amellett, hogy a jármű műszaki engedéllyel nem rendelkezett – gumiabroncsai elöregedett állapotúak voltak, az első gumiabroncsok mintázata és mérete egymástól eltérő volt, illetve a gumiabroncsokban levő légnyomás is alacsony, ráadásul kerekenként különböző volt.

A vádlott a haladása során a télies, esős útviszonyok között a járművel egy jobbra ívelő útkanyarulathoz ért, melynek elején gázt adott, majd a sebességváltót üresbe kapcsolta, ezért az autó hátulja megcsúszott. A férfi a manőver korrigálása érdekében hirtelen balra ellenkormányzott, emiatt azonban a jármű megpördült, majd átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol ekkor egy szabályosan haladó rendőrségi gépkocsi közlekedett, amelynek a vádlott által vezetett autó frontálisan nekicsapódott.

A balesetben a vádlott biztonságot övet nem használó kiskorú utasa, illetőleg a rendőrségi gépkocsiban a jobb oldalt elől utazó hivatásos állományú rendőr sérült súlyosan, sőt a kiskorú sértett sérülései maradandó fogyatékosság hátrahagyása mellett gyógyultak

– közölte a főügyészség. A Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőLehűlés és helyenként zápor, zivatar..
KövetkezőMegtorlás – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza