Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Pénteken igazi nyári időben lesz részünk, a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Kezdetben helyenként, délután és este többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. Helyenként északon, északkeleten és északnyugaton élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, záporok, zivatarok környezetében pedig erős, viharos széllökések kell számítani. Délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal lehűl a levegő.

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, és csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Délután viszont a Dunántúlon, majd a középső országrészben is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Helyenként élénk lesz a szél, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell készülni. A csúcshőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarják meg, és több tájegységünkön kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás, zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetnek. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Egy hidegfront miatt hétfőn és kedden a napos időszakok mellett többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadásra és jégesőre. Az ország nagy részén szeles időben lesz részünk. Hétfőn 24 és 33, kedden 21 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:22)

Nyitókép