A francia nemzetfyűlés külügyi bizottságának elnöke felszólítja Franciaországot, hogy Amerikához és Angliához hasonkóan változtasson doktrináján, és ne tiltsa meg Ukraknának, hogy a támogatásból kapott fegyverekkel orosz célpontokra támadjon!

Ez döbbenetes, ugyanis most először fordult elő, hogy egy francia vezető elsőként mondta ki nyíltan: engedni kell Ukrajnának, hogy francia fegyverekkel támadja Oroszországot.

Jean-Louis Bourlanges szerint ez a doktrínaváltás tökéletesen legitim, amennyiben véget vet az agresszor és a megtámadott helyzete közötti elfogadhatatlan asszimmetriának. Katonai szempontból Ukrajna egész területét a háború kezdete óta orosz nagy hatótávolságú fegyverek támadják, de olyanok is, amelyeket Moszkva szövetségesei szállítanak Oroszországnak, nevezetesen észak-koreai ballisztikus rakéták és iráni drónok. Kijev mélységi csapásokat is mér Oroszországra, de eddig saját fejlesztésű fegyverekkel, különösen drónokkal, amelyek a közelmúltban energetikai létesítményeket céloztak.

A helyzet egyre csak fokozódik, ugyanis Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is hozzájárulna, hogy Ukrajna a tőlük kapott fegyverekkel támadjon oroszországi területeket. Ez viszont azzal a kockázattal jár, hogy Oroszország a fegyvereket szállító országokra is mint hadba lépő országokra tekinthet, tehát a britek vagy a franciák és az amerikaiak is egyértelműen a háború részeseivé válnak – egyben Oroszország célpontjává is.

Macron egyre inkább a háborús pszichózis hatása alá kerül
Arról már több ízben beszámoltunk, hogy egymásra licitálnak az európai vezető politikusok a háborús kijelentésekkel, mintha nem lennének tisztában azzal, hogy ha Európa beavatkozik az orosz–ukrán háborúba, akkor kitör a harmadik világháború, amelyben egy atomháborút is megkockáztatnak a vezetők.

Az orosz–ukrán háború is szóba került azon az online kampányeseményen, amely során Emmanuel Macron francia elnök kérdésekre válaszolt. Az államfő azt mondta, reméli, hogy a francia csapatoknak nem kell közvetlenül részt venniük az orosz–ukrán háborúban; leszögezte ugyanakkor, hogy

valószínűleg eljön egy olyan pont, amikor Oroszország túlságosan is előrenyomul Ukrajnában, akkor pedig a nyugati erőknek kell beszállni a háborúba.

A Magyar Nemzet összeállítása szerint Emmanuel Macron igyekezett a béke őrének beállítani magát, majd – ennek ellentmondva – megjegyezte:

több fegyvert kell szállítanunk az ukránoknak, és világossá kell tennünk az oroszok és minden európai számára, hogy készen kell állnunk arra, hogy cselekedjünk az elrettentésük érdekében.

Oroszország válasza erre: Amennyiben nemzetközi katonai személyi támogatásban részesül Ukrajna, Oroszország minden eszközzel megvédi határait!

Kép
Forrás
#macron#franciák#támogatás#szállitmányok#ukrajna#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

ElőzőMagyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort..
KövetkezőKatalin hercegné műtétje: megdöbbentő dolog derült ki az operációról
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza