Szereted a termálfürdőket? A meleg vizes fürdőzés valóban kellemes kikapcsolódást nyújthat, segítve a stressz leküzdését, és sok esetben pozitív hatással lehet az egészségünkre. Azonban fontos tudni, hogy vannak olyan betegségek, amelyekkel nem ajánlott termálfürdőben fürödni. Ezek a szabályok általában magától értetődők, de mégis fontos betartani őket.

Fertőző és akut gyulladásos betegségeknél, különösen ha lázzal vagy hőemelkedéssel járnak, kerülni kell a fürdést. Ide tartoznak az aktív gyulladások, mint például a mandulagyulladás vagy az emésztőrendszeri és ízületi gyulladások.

Extrém magas vérnyomás, súlyos szívkoszorúér betegség, szívelégtelenség vagy frissen átélt szívinfarktus esetén sem ajánlott a termálvizes fürdőzés. Ugyanígy kerülendő a nagyon magas hőmérsékletű medencék használata. A kiterjedt vénatágulat, a kezeletlen pajzsmirigy-túlműködés, valamint a gyakori asztmás, vesekő- és eperoham problémák is ellenjavalltak lehetnek.

Néhány esetben, mint például keringési rendellenesség nélküli szív- és érrendszeri betegségek, túl magas vagy túl alacsony vérnyomás, valamint idős kor esetén, nem tilos a termálfürdőzés, de óvatosságra van szükség. Ilyenkor leginkább a maximum 35 Celsius-fokos, vagy ennél hűvösebb medencék ajánlottak.

Neked vannak olyan tapasztalataid, amelyekkel másoknak tudnál segíteni elkerülni az esetlege veszélyhelyzeteket? Írd meg kommentben, vagy írj nekünk ide: [email protected]

Hirmagazin.eu

Előző10, 11 és 12..
KövetkezőTavasz, nyár, ősz, tél, .. egész évben leander!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza