Szereted a termálfürdőket? A meleg vizes fürdőzés valóban kellemes kikapcsolódást nyújthat, segítve a stressz leküzdését, és sok esetben pozitív hatással lehet az egészségünkre. Azonban fontos tudni, hogy vannak olyan betegségek, amelyekkel nem ajánlott termálfürdőben fürödni. Ezek a szabályok általában magától értetődők, de mégis fontos betartani őket.

Fertőző és akut gyulladásos betegségeknél, különösen ha lázzal vagy hőemelkedéssel járnak, kerülni kell a fürdést. Ide tartoznak az aktív gyulladások, mint például a mandulagyulladás vagy az emésztőrendszeri és ízületi gyulladások.

Extrém magas vérnyomás, súlyos szívkoszorúér betegség, szívelégtelenség vagy frissen átélt szívinfarktus esetén sem ajánlott a termálvizes fürdőzés. Ugyanígy kerülendő a nagyon magas hőmérsékletű medencék használata. A kiterjedt vénatágulat, a kezeletlen pajzsmirigy-túlműködés, valamint a gyakori asztmás, vesekő- és eperoham problémák is ellenjavalltak lehetnek.

Néhány esetben, mint például keringési rendellenesség nélküli szív- és érrendszeri betegségek, túl magas vagy túl alacsony vérnyomás, valamint idős kor esetén, nem tilos a termálfürdőzés, de óvatosságra van szükség. Ilyenkor leginkább a maximum 35 Celsius-fokos, vagy ennél hűvösebb medencék ajánlottak.

Neked vannak olyan tapasztalataid, amelyekkel másoknak tudnál segíteni elkerülni az esetlege veszélyhelyzeteket? Írd meg kommentben, vagy írj nekünk ide: [email protected]

Hirmagazin.eu

Előző10, 11 és 12..
KövetkezőTavasz, nyár, ősz, tél, .. egész évben leander!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.