A kormány most sem adja fel a munkaalapú gazdaság filozófiáját, ezért a vállalkozásokat kell abba a helyzetbe hozni, hogy megtarthassák a munkaerőt és fejleszthessenek új emberek felvétele érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, tartani fogja magát ahhoz a korábbi kijelentéséhez, hogy amennyi munkahelyet a vírus elvisz, annyit hozunk létre.

Elkötelezett vagyok az iránt, hogy a 2021-es évben érezhető adócsökkentés történjen.

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

A hosszabb távú intézkedések előtt a most meghozott, 30 napra szóló gazdasági áthidaló támogatások azokon az ágazatokon igyekeznek segíteni, amelyeket a korlátozások súlyosan érintenek, ilyenek például a szállodák és az éttermek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatára úgy döntött a kormányfő, hogy 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját.

Külön munkacsoport dolgozik egy gazdasági növekedési akcióterven, azokat a hosszabb hatású és hosszabb távon érvényes döntéseket dolgozzák ki, amelyekkel – alapvetően adócsökkentésekkel – újra lendületbe akarják hozni a gazdaságot.    Az iparűzési adó és a társasági nyereségadó felfüggesztésére vonatkozó javaslatokat úgy kommentálta Orbán Viktor, hogy “meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell eltalálni”, de mindenképpen kell adót csökkenteni, különben nem lesz munkahely. Ezért elkötelezett az iránt, hogy jövőre érezhető mértékű adócsökkentés legyen, ha kell, a központi büdzsé és az önkormányzati költségvetések is vállalják ezt.

kormany

Hirmagazin.eu