14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

37 évig tévedtek a muszlimok!

Dátum:

Megosztás:

Ilyen eset talán még sohasem fordult elő Törökországban. Becsületükre váljék, hogy maguk hozták nyilvánosságra és most mindent megtesznek a hiba orvoslására.

Amikor a muszlimok imádkoznak, a tekintetüket a mekkai szent mecset felé kell fordítaniuk. A Kába felé fordulás csak három esetben mellőzhető: ha támadástól tartanak, ha betegségben szenvednek, vagy ha lovon és tevén ülve imádkoznak és nem tudják meghatározni Mekka irányát.

Ez esetre is érvényes. hogy: „Allahé a napkelet és a napnyugat és ahová csak fordultok, Allah orcája ott van. Allah mindent magában foglal és mindent tud.” Nem mindennapi hírről számolt be ezzel kapcsolatban a török Hurriyet.

Nyugat-Törökországban található a sugoreni mecset, amelyben 37 évig hibás irányba fordultak az imádkozó hívők és ez csak most derült ki.

37 évig tévedtek a muszlimok!

A muftik tanácsa szerint amikor 1981-ben megépítették a mecsetet, akkor eleve 33 fokot tévedtek a tervezői, ami az imádság irányát illeti. A tavaly nyáron kinevezett imám, Isa Kaya ezért most fehér műanyag nyilakkal jelölte be az imádság helyes irányát és ezt a hívek többsége megértéssel fogadta. Ettől függetlenül egy építészt is megbíztak azzal, hogy tervezze újra a mecset belső terét.

Forrás: Ripost/ Politicalite

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...