A harmadik világbeli migráció negatív hatásai miatt egyre több francia és német dönt úgy, hogy Magyarországon, ezen belül is Budapesten kezd új életet – erről már a francia közszolgálati tévé is beszámolt.

A France 2 nevű csatorna 20 perces dokumentumfilmet készített a Magyarországra áttelepülő francia állampolgárokról – írja a Breitbart.

Félnek a migránsoktól a franciák, ezért költöznek Magyarországra
BudapestFOTÓ: FAZEKAS ISTVÁN

A főszereplő, egy Elsa nevű fiatal nő, akihazánkat az „ígéret földjének” nevezi, kiemelve, hogy Budapest nagyon biztonságos.Elsa két éve él Budapesten, előtte Párizs egyik jelentős részben migránsok lakta elővárosában lakott, ahol nem érezte magát biztonságban.

Párizsi lakóhelyén a migráns szomszédai ugyanis három alkalommal megtámadták és ki is rabolták.Szerinte egyre több francia választja új hazájának Magyarországot, mivel Franciaországban már nem lehet elviselni a migráció okozta nyomást. Ráadásul nem csak Budapestre, hanem más magyar városokba is jönnek a nyugati, igazi menekültek.

Nemrég különböző német médiumoknak magyar ingatlanügynökök beszéltek arról, hogynyugat-európaiak, főleg németországiak tömegesen vesznek lakásokat Magyarországon a 2015-ben kezdődő migrációs válság óta.Később a ZDF közszolgálati csatornának egy fiatal német házaspár, Valentin és Jennifer Duräder elmondták, hogya még meg nem született, de tervezett gyerekeik biztonsága érdekében költöztek Magyarországra, mert otthon féltek a migránsoktól.2017 elején Orbán Viktor miniszterelnök közölte is, hogy hazánk befogadja a migráció negatív hatásai elől menekülő nyugat-európai embereket, hiszen a németek, franciák, hollandok és olaszok itt megtalálják azt az Európát, ami számukra otthon már elveszett.

Forrás: origo.hu