17.7 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

3+1 tipp, hogy meghitt legyen az idei karácsony!

Dátum:

Megosztás:

Habár a karácsony a szeretet ünnepe, sokszor tud stresszel vagy csüggedéssel társulni – hiszen annyira szeretnénk, hogy jól sikerüljön, hogy néha túlpörögjük a szervezést, és közben már csak a nagynap végén vesszük észre, mennyire kimerültek vagyunk.

Ám nem kell, hogy így legyen: sokkal több örömünket lelhetjük a karácsonyi szezonban néhány lépés bevezetésével, még akkor is, ha a körülmények nem minden esetben ideálisak.

Mutatjuk az 4 tippet, amit érdemes megfogadni!

1. tipp: Ne vállaljuk túl magunkat

A legtöbb esetben itt szokás hibázni: bevállaljuk, hogy az utolsó pillanatban még elszaladunk fát vagy dekorációt venni, közben megsütjük az ételt, felcicomázzuk a lakást és a fát, plusz megfürdetjük a gyerkőcöket is… Nos, ezekből a maximalista elvárásokból szükséges minél inkább lejjebb adni, hogy megőrizhessük saját mentális jóllétünket. Gondoljuk át, melyik feladat delegálható másra: a karácsonyi díszek vásárlása, vagy a főzés? Biztosan most kell nagytakarítást csinálni még a padláson is?

2. tipp: Vonjuk be a feladatokba szeretteinket

Annak fényében, hogyha együtt élünk a barátainkkal, a párunkkal vagy gyermekeinkkel, merjünk nekik is – életkoruknak és kapacitásuknak megfelelő – feladatokat adni. A kisiskolások felügyelettel, de mind a konyhában, mind a dekorálásban segíthetnek, a kamaszok pedig a vásárlásban, ügyintézésben és takarításban vehetnek részt. Osszuk meg a partnerünkkel vagy lakótársainkkal is a munkát: jelöljük ki, ki melyik feladatért és meddig felelős.

3. tipp: Gondoskodjunk a nyugalomról – a sajátunkról is

Nem dől össze a világ, ha a karácsonyi gömbök nem kerülnek fel mind a fára, hiszen lesz, ami el fog törni, vagy inkább a tartóban marad. Adjunk magunknak pihenőidőt – ne zsigereljük ki magunkat azzal, hogy hajnaltól éjfélig robotolunk. Inkább vágjunk bele hamarabb a készülődésbe, de engedjük meg a pihenést is.

+1 tipp: Soroljuk fel az életünkben lévő csodás eseményeket

Néha nehéz helyzetekben nem egyszerű felidézni a boldog pillanatokat – de ez senkit ne rettentsen el! A jó élményekre gondolás sokat segíthet abban, hogy a közérzetünk is jobb állapotba kerüljön. A legjobb, ha a számunkra kedves pillanatokat mindig felírjuk egy papírlapra, és eltesszük egy üvegcsébe – remek ötlet újraolvasni ezeket karácsonykor!

A fotó forrása:

Ewalds.hu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Megjelentek Ukrajnában a félelmetes orosz BMPT Terminátorok – videó

Az orosz haderő Szeverodonyeck térségében alkalmazta először a kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett katonai járműveket. https://twitter.com/i/status/1525749683334922247 A háború eleje óta több...

Bréking! Megvásárolható a nyugdíjra jogosító, kvázi munkában eltöltött idő, visszamenőlegesen is és előrevetítve is.. – Szólj hozzá!

Számos esetben merül fel a kérdés, hogy a nyugdíjjogosultsághoz még hiányzó szolgálati időt meg lehet-e vásárolni, és ha...

12 éves orosz kislány került fel az ukrán Mitrovorec halállistájára

12 éves orosz kislányt is feltett a halállistájára a szélsőséges ukrán Mitrovorec honlap. Faina Szavenkova bűne az volt, hogy...

Amerika ezeket a “kedvező feltételeket” ajánlotta fel Oroszországnak, hogy megadhassa magát! .. – Szólj hozzá!

Feltételek Oroszország kapitulációjához: A katonai akciók leállítása, a csapatok visszavonása oda, ahol február 24-e előtt voltak, és megbánni...