8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

24 órán belül két, Putyin-közeli orosz oligarchát és a családjukat találták holtan..

Dátum:

Megosztás:

Talán nem kell messzire menni, és bonyolult összeesküvés-elméleteket keresni az orosz oligarchák reltélyes halála körülményeinek megfejtéséhez..

Korábban boncolgattuk, hogy vajon kinek áll a legnagyobb érdekében az, hogy földgáz – és olajtársaságok tulajdonosai és vezető tisztségviselői „öngyilkosok legyenek”, rejtélyes módokon: Ezzel kapcsolatban Biden is tett már sejtelmes kijelentést!

Az 1990-es évek elején a szovjet rendszer bukása a CIA mély kríziséhez vezetett, mivel az ügynökség létjogosultsága a kommunizmus elleni rejtett harc volt. A CIA-t sok kritika érte, hogy nem tudta előrejelezni és megakadályozni a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat. Azóta a CIA új ellensége az iszlám radikalizmus lett, és a terrorizmus elleni háború vált az új hidegháborúvá.

Néhány a CIA leghíresebb külföldi akcióiból:

1953-ban megdöntötte Mohammed Mossadegh iráni elnök uralmát az Operation Ajax akcióval
1954-ben Guatemalában megdöntötte a demokratikusan megválasztott Jacobo Arbenz elnököt, és helyette Carlos Castillo Armas diktátort juttatta hatalomra az Operation PBSUCCESS
1961-ben Fidel Castro megdöntésének céljával a CIA által támogatott kubai disszidensek egy csoportja szállt partra a kubai Disznó-öbölbeli invázió során, ám az akció csúfos kudarcba fulladt.
1962 és 1975 között a kubai rendszer destabilizálására a CIA sikertelen propagandakampányt folytatott Mongúz-hadművelet néven
1962 és 1975 között Laoszban titkos hadsereget szervezett
1973. szeptember 11-én Chilében szervezte és támogatta a Salvador Allende elleni államcsínyt
A nicaraguai kontra-ügy
Az 1980-as évek során afganisztáni ellenállókat képez ki a pakisztáni titkosszolgálat segítségével, hogy azok az országot 1979. karácsonyán elfoglaló szovjetek ellen harcoljanak. Az így kiképzett mudzsáhidek közül került ki Oszáma bin Láden, az al-Káida terrorcsoport vezetője, amely a fent említett 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokért is felelős.

Nemrégiben két orosz milliárdost és családtagjaikat is holtan találták. A két gyilkosság 24 órán belül történt, de az okokat még nem tudták kideríteni, csak találgatások láttak napvilágot.
A napokban történt több súlyos tragédia is Oroszországban: Putyin-közeli oligarchát és családjaikat találták holtan nem egészen 24 órán belül a hatóságok.A CNN tájékoztatója szerint Vlagyiszlav Avajev és családtagjai Moszkvában, a saját lakásukban haltak meg. Az esetben – a források szerint – a rendőrség öngyilkosságra keresi a bizonyítékot. A másik áldozat Szergej Protoszenya, aki Barcelonában tartózkodott feleségével és lányával. Utóbbi esetről a források azt állítják, az anyát és a lányát a nyaralóban, a férfit a kertben találták meg. Gyilkosságra gyanakodnak.

Louise Shelley, a George Mason Egyetem oktatója úgy gondolja, az esetek kísértetiesen hasonlóak, talán közül lehet egymáshoz, illetve mindkét üzletembernek komoly érdekeltsége volt a földgáziparban. Arra még nincs bizonyíték, hogy a férfiak ismerték-e egymást személyesen vagy kapcsolatban álltak-e egymással a haláluk előtt. Azt sem tudták kideríteni, mondott-e vagy tett-e bármelyikük valamit, amely államellenes kijelentésnek vagy cselekedetnek bizonyult volna.

A CNN riportjából kiderül, még mindig nem sikerült választ találni a sorozatos Putyin-közeli tehetős üzletemberek rejtélyes halálára. Az egyik feltevés szerint talán maga az orosz kormány indított tisztogatást saját érdekeltségének köreiben, és így iktatják ki a leggyengébb láncszemeket, azokat az illetőket, akik valamivel véthettek a rezsim ellen.

Egy másik szakértő, Elisabeth Schimpfössl elemző szerint – aki a Gazdag oroszok című könyv szerzője – Putyinra illő lehet a merényletek egy részének elrendelése, de kizárólag azért, hogy példát statuálhasson, ezt pedig magas rangú vagy befolyású emberek bevonásával érheti el.

Louise Shelley hozzátette, most már egy minta mutatkozik az orosz elit osztályban történő halálesetek között, amely gyanúra adhat okot, érdemes megvizsgálni a körülményeket.

Forrás1

Forrás2

Forrás3

Forrás4

Nyitókép: Újabb két orosz energiaipari oligarchát és családjukat találták holtan / Fotó: Northfoto

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...