15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

11 évig tartotta betonbunkerbe zárva epilepsziás lányát az apa 18+

Dátum:

Megosztás:

A rejtekhelyet véletlenül fedezte fel egy román rendőr.

Egy 70 éves romániai férfi, Nicolae Manolache a most 42 éves epilepsziás lányát 11 éven át tartotta egy sötét betonbunkerbe zárva Prahova elszigetelt részén.

Az epilepsziában szenvedő nő évek óta él a világtól elszigetelten, nyomorúságos körülmények között, állandó veszélyeknek kitéve, anélkül, hogy orvosi nyilvántartásba vették volna, így kezeléshez sem kapott – számol be a szörnyű esetről az Adevarul.

A bunkert, amelyben a nőt kulcsra zárva tartották, egy helyi rendőr fedezte fel – véletlenül.

Az épület egy tárolóhelyiség volt, mindenféle tárggyal telezsúfolt fémpolcokkal, kanapéval, egy hűtőszekrénnyel és egy bádogvödörből készült rögtönzött vécével, amely ürülékkel volt teli.

 

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A nyomozók elmondása szerint a nő ugyanabban a szobában aludt, evett és székelt. Nicolae Manolache, aki román-amerikai kettős állampolgár, a nyomozóknak elismerte, hogy 2002-ben tért vissza Amerikából Romániába, és Jugureni településen telepedett le, ami Prahova egyik legszegényebb községe.

Elmondta: nem akarta bántani a lányát, de úgy érezte, be kell zárnia, mert hajlamos volt egyedül bemenni az erdőbe, és az apa rettegett attól, hogy ott valami rossz történhet a gyermekével. Nem tudta megmagyarázni, ha ennyire féltette a gyermekét, akkor miért nem vitte orvos egyszer sem… Az viszont kiderlt, hogy azt a gyógyszert adta neki, amit még az amerikai orvosok ajánlottak.

A rendőrök a lánnyal is próbáltak beszélni, de ő képtelen volt összefüggő mondatokat mondani, valószínűleg az elszigeteltség miatt. Szinte minden kérdésre azt felelte: „nem tudom”, „nem hiszem”.

Azt viszont határozottan tagadta a nő, hogy az apja vele lakik. Manolache ugyanis korábban megpróbálta félrevezetni a hatóságokat és azt állította, hogy ő is ott lakik a lányával.

A helyi hatóságok egyébként nem tudtak arról, hogy Manolache lánya Romániában tartózkodik. A férfi ugyanis állítólag azt mondta, hogy gyermeke „jól van Amerikában”.

Az apát előzetesbe helyezték a hatóságok.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...