26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

106 (és fél) évesen még praktizál a világ legidősebb orvosa Dr. A. William Franklandot az ‘allergia nagypapájának’ is hívják. Ma is gyógyít, és minden reggel egy órát gyúr. (A cikk videót tartalmaz)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az orvostörténelem legidősebb allergológusa, Dr. A. William Frankland életéből hollywoodi filmet lehetne csinálni. 1912-ben született, egy ikerpár tagjaként.

Harcolt a 2. világháborúban, három évig hadifogoly volt Japánban, aztán visszatért Angliába, és orvosi tanulmányait a penicillin feltalálója, Alexander Fleming munkatársaként folytatta. Az ötvenes években a londoni St. Mary’s Kórházban kezdett immunológiával foglalkozni.

Ő végezte el az első kontrollált immunterápiás vizsgálatot, és ő találta ki az úgynevezett pollenjelentést is, amely azóta világszerte segít az allergiás betegek szűrésében és gyógyításában is. Ezért nevezték el “az allergia nagypapájának”.

A 106 és fél éves doktor jelenleg is gyógyít. Rendszeresen járnak hozzá betegek, cikkeket ír, szaklapokban publikál, sokan kérik a szakmai tanácsát. Egészségét szerinte csak a szerencsének köszönheti, no meg a napi egy óra testedzésnek, amit az alábbi videón (ahol még “csak” 105 éves volt) be is mutat.

Egyébként meg azt mondja: a hosszú élet egyik titka az, ha az ember elássa a múltja rossz emlékeit, és csak a jó dolgokra koncentrál.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook