13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Zivzivadze duplázott, idegenben is nyert a Fehérvár

Dátum:

Megosztás:

A Mol Fehérvár FC az Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának visszavágóján is legyőzte a moldovai Petrocubot, ezúttal 2–1-re, összesítésben pedig 7–1-gyel jutott tovább a következő fordulóba, ahol az 1. FC Köln vár majd rá.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Petrocub Hincesti (moldovai)–Mol Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Chisinau, 
Zimbru Stadion, 4702 néző. Vezette: Brisard (francia)
PETROCUB: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan (Cotogoi, a szünetben), Platica – Sandu (Lupan, a szünetben), Bogaciuc (Bejan, 64.), Iosipoi – Cojocaru (Binzaru, 82.), Ambros (Fedorov, 74.). Vezetőedző: Ivan Tabanov
FEHÉRVÁR: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira (Heister, 62.) – Nego (Kojnok Zs., 74.), Pokorny, Makarenko (Pinto, 62.), Hangya – Bamgboye, Dárdai P. (Kodro, a szünetben) – Zivzivadze (Bumba, 62.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Sandu (34. – 11-esből), ill. Zivzivadze (31., 40.)
Továbbjutott: a Fehérvár, 7–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Semmi sem indokolta, hogy a fehérvári futballisták csütörtöki napja feszültségben teljen: az egy héttel korábban a Mol Aréna Sóstóban elért 5–0-s győzelem után nyugodtan várhatták a párharc moldovai visszavágóját. Nyugodtan, de nem tétlenül: Michael Boris tartott egy laza átmozgató edzést ebéd előtt. Hogy a német szakember mikor hirdette ki a kezdő tizenegyet, arról nincs információnk, arra azonban egy órával az első sípszó felhangzása előtt fény derült, hogy – ígéretéhez híven – olyan játékosoknak is bizalmat szavazott a Petrocub ellen, akik eddig inkább a kispadon ücsörögtek.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A múlt csütörtökihez képest hat helyen változott meg az összeállítás, csak a csapat kapitánya, Fiola Attila, továbbá Loic Nego, Stopira, Dárdai Pál és Hangya Szilveszter ragadt meg a kezdőben, miközben Emil Rockov, Michael Lüftner, Peter Pokorny, Jevhen Makarenko, Funsho Bamgboye és Budu Zivzivadze volt az új „beszálló”. Közülük Emil Rockov és Michael Lüftner először lépett pályára ebben az idényben, míg Peter Pokorny és Funsho Bamgboye ezúttal kezdett először.

A kilencedik percben Emil Rockov bizonyította, hogy rá is lehet számítani, bravúrral védte Maxim Cojocaru ziccerét. Ami az M4 Sport közvetítésében elsőre feltűnt, hogy az egyik kapu mögötti szektort katonák töltötték meg. Mint kiderült, az egyenruhások voltak a hangulatfelelősök, ők kezdték el a Petrocubot éltető rigmusokat, amelyeket aztán a szurkolók többsége átvett. Félelmetes légkörről így sem lehetett beszélni, mint ahogy észveszejtő iramról sem. Magabiztos előnye birtokában a Fehérvár érthetően nem rohant fejjel a falnak, a Hincesti pedig iparkodott, de újabb helyzetig nem jutott. Az említett Cojocaru-lehetőségen kívül csupán egy Makarenko-lövést jegyezhettünk fel az első fél órában – izgalomra valóban nem volt ok.

Kiváltképp azt követően, hogy a 31. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, s ki más talált volna a kapuba látványos támadás végén, mint Budu Zivzivadze, aki ezzel a negyedik Európa-konferencialiga-mérkőzésén negyedszer volt eredményes! Kár, hogy a válaszra nem kellett sokat várni, Emil Rockov második bravúrja után Peter Pokorny feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül – Constantin Sandu a kapufa „segítségével” értékesítette a megítélt büntetőt. Csakhamar helyreállt a világ rendje: és persze hogy Zivzivadze lőtt megint gólt! Az első félidőbe ennyi fért bele – a Vidinek ennyi bőven elég is volt.

Nagy meglepetést nem jelentett, hogy Michael Boris már a szünetben cserélt, csakúgy, mint Fehérváron, most is negyvenöt perc után köszönte meg a játékot az addig két gólpasszal kitűnő Dárdai Pálnak, akit nyilván már a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadóra pihentetett. Ami a futballt illeti, abban nem volt változás, békésen csordogált a játék, igazán egyik kapu sem forgott veszélyben – egészen a 69. percig, amikor Loic Nego vétette észre magát jó lövéssel. Gól azonban nem lett belőle, mi több, a folytatásban sem rezdültek meg a hálók, így a Vidi könnyedén, két győzelemmel, 7–1-es összesítéssel jutott a rájátszásba, ahol az 1. FC Köln lesz az ellenfele. 1–2

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

PERCRŐL PERCRE

Videoton,győzelem90+4. perc: Vége a mérkőzésnek, a Fehérvár 7–1-es összesítéssel jutott tovább a selejtező következő fordulójába. 

90+4. perc: A lövés a sorfalban köt ki.

90+3. perc: Könnyen lehet, hogy az utolsó akciót láthatjuk a meccsen, a Fehérvár kap szabadrúgást 23 méterről, Kodro áll a labda mögé.

90. perc: Három perc lesz a ráadás.

Videoton,győzelem89. perc: Fedorov lépett oda Lüftnernek, sárga lapot mutat fel neki a játékvezető.

Videoton,győzelem82. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználja a Petrocub, Cojocarut váltja Binzaru.

79. perc: Lupan tört be a Fehérvár játékosai között, a 17 éves középpályásra senki sem lépett ki, 18 méterről azonban fölé tüzelt.

Videoton,győzelem74. perc: A Fehérvár is változtat, Nego helyett Kojnok folytatja.

Videoton,győzelem 74. perc: Cserél a Petrocub, Ambros jön le, a pályán Fedorov.

74. perc: Bamgboye maradt lent, nagyon szerencsétlenül esett a hátára, az ápolás után már jobban érzi magát.

70. perc: Bamgboye remekül váltott Hangyával, a magyar hátvéd jól is tette középre a labdát a bal oldalról, Kodro azonban luftot rúgott, így az állás marad 1–2.

Videoton,győzelem64. perc: Bejan váltja Bogaciucot a hazaiaknál.

Videoton,győzelem62. perc: Hármas csere a fehérváriaknál. Érkezik Pinto, Heister és Bumba, lejön MakarenkoStopira és Zivzivadze 

59. perc: Hangya kapott egy labdát a bal oldalon, a beadásával Zivzivadzét kereste, de a lapos passzt lefülelték a védők.

Videoton,győzelem55. perc: Cotogoi és Bamgboye rángatták egymást, a hazai játékos kapott végük sárga lapot.

52. perc:  Bamgboye vágott le egy nagy sprintet a bal oldalon, a középre tett labdáját azonban Zivzivadze nem tudta a kapuba juttatni.

50. percZivzivadze küzdött nagyott a jobb oldalon, a beadására viszont nem érkezett fehérmezes.

Videoton,győzelem 46. perc: A Fehérvár is változtat, Dárdai helyén Kodro folytatja.

Videoton,győzelem 46. perc: Kettőt cserélnek a hazaiak. Lemegy Jardan, a helyén Cotogoi. A gólszerző Sandu is elhagyja a pályát, őt Lupan váltja.

Videoton,győzelem 46. perc: Elkezdődött a másodikjátékrész!

Videoton,győzelem
Pokorny először kezdett tétmeccsen a Fehérvárban (Fotó: molfehervarfc.com)

ELSŐ FÉLIDŐ

Videoton,győzelem45. percVége az első félidőnek!

43. perc: Egy labdavesztés után Iosipoi tüzelt 23 méterről, a labda jól kanyarodott, azonban Rockov ismét a helyén volt és le tudta húzni a kapuba tartó labdát.

Videoton,győzelem 40. perc: GÓÓÓÓL! Zivzivadze ismét betalál! A Fehérvár támadója szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén. Egy kényszerítőt követően két remek cselt mutatott be a tizenhatoson belül, majd jobbal talált a kapu bal oldalába. (1–2)

Videoton,győzelem34. perc: GÓL! Sandu értékesíti a büntetőt, a kapufa is segítségére volt. Rockov a rossz oldalt választotta. (1–1)

Videoton,győzelem 33. perc: Pokorny rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, a játékvezető felmutatja neki a sárga lapot.

Videoton,győzelem 33. perc: Tizenegyest kap a Petrocub.

Videoton,győzelem 31. perc: GÓÓÓÓÓL! Zivzivadze góljával vezet a Fehérvár! Bamgboye Makarenkónak tette le a labdát, ő pedig a grúz támadót ugratta ki. Zivzivadze két védő gyűrűjében azonban higgadt maradt és 15 méterről vette be az ellenfél kapuját (0–1)

28. perc: Ismét Rockovnak kellett hárítania, egy védelmi hiba után Ambros került helyzetbe, azonban les miatt a játékvezető megszakította a játékot.

21. perc: Bamgboye szerzett labdát az ellenfél térfelének jobb oldalán, két passzt követően a labda már Makarenkónál járt középen, aki 23 méterről lőtt a kapu fölé.

19. perc: Makarenko remek labdát adott Negónak, aki egy az egyben találta magát a kapussal, mire azonban lőni tudott volna, a partjelző emelte a zászlaját les miatt.

16. perc: Zivzivadze tört be a jobb oldalról középre, majd játszotta meg Dárdait, a magyar játékos vissza akarta tenni a labdát, azonban a védők ezt blokkoltak.

14. perc: Cojocaru mutatott be egy cselt a tizenhatoson belül, a beadása azonban pontatlan volt.

13. perc: Ismét a hazaiak vezettek támadást, Platicát indították, azonban a passz hosszú volt, így nem érte el a Petrocub balhátvédje, kirúgás következik.

Videoton,győzelem

9. perc:  Villan az első sárga, Jardannak mutatja fel a játékvezető.

8. perc: Hatalmas helyzet maradt ki a hazai oldalon!  Cojocaru lépett ki és kapott egy kiváló labdát középen, Rockov eszén azonban nem tudott túljárni, marad a 0–0.

6. perc:  Bamgboye próbált megindulni a jobb oldalon, de a védők szerelni tudták.

Videoton,győzelem 1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! Fehérvár fehérben, a Petrocub feketében lép pályára.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

ELŐZMÉNYEK

Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője így nyilatkozott a találkozó előtt:

„Természetesen elemeztük a hazai meccset, és bár öt góllal nyertünk, arra jutottunk, még jobban is tudunk teljesíteni – fogalmazott a német tréner. – Nem dőlhetünk hátra, arra készülünk, hogy a Petrocub nekünk jön, és mindent elkövet a győzelem érdekében. Nem akarunk védekezni, gólokat akarunk rúgni, szeretnénk nyerni Chisinauban is. Fontos, hogy jól kezdjük a meccset, mindjárt az elején élesek legyünk. Akik eddigi kevesebb időt töltöttek a gyepen, most több szerephez juthatnak, az például nem titok, hogy a kapuban Emil Rockov kezd.”

A hazaiak edzőjét, Alexei Savinovot a molfehervarfc.hu idézte:

„Nehéz mérkőzés vár ránk a Fehérvár ellen, hiszen az első meccsen is láttuk, hogy ellenfelünk nagy játékerőt képvisel, remek játékosai vannak. Reméljük, sok szurkoló előtt játszhatunk egy jó meccset. Nekünk a győzelem jelentene jó eredményt, tudjuk, hogy hat gólt szerezni fantasztikus tett lenne, de meg kell próbálnunk legalább megnyerni a visszavágót.”

A Fehérvár támadója, Budu Zivzivadze eddig mindhárom Ekl-meccsén betalált, ezt a sorozatot most is folytatná:

„Remélem, ott folytatom, ahol múlt csütörtökön abbahagytam. Sőt: ott akarom folytatni! Csatár vagyok, akit a gólszerzés éltet, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a kapuba találjak. Igaz, ennél többet nem ígérhetek, a kezdés előtt mégsem jelenthetem ki, hogy biztosan gólt lövök. Azt viszont igen, hogy jó formában érzem magam, hajt, hogy újabb és újabb gólokat szerezzek. Úgy megyek majd fel a pályára, hogy ha az előző körben a Qabala ellen mindkét mérkőzésen eredményes voltam, a Petrocub elleni párharc után is szeretném ugyanezt elmondani magamról.”

A visszavágó előtt a székesfehérváriak megváltak Csoboth Kevintől, aki az NB I-ben szereplő Újpestben folytatja pályafutását. Csoboth 2021-ben döntött a hazatérés mellett, elfogadta a Mol Fehérvár FC ajánlatát, de az NB I előző kiírásában csak egyszer, a Ferencváros ellen lépett pályára csereként. Kölcsönbe a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémiához került, s a Tisza-partiaknál 14 találkozón öt gólig jutott, ami után a nyáron visszarendelte őt a Fejér megyei klub, de most elhagyja a székesfehérváriakat és Újpesten építi tovább a karrierjét.

nemzetisport

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...