21.9 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Zente sorstársának, Levinek csak egy hónapja van összegyűjteni a 700 milliót – Ellátogattunk az idővel harcoló családhoz

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Enying — Nem kényszerülne kerekesszékbe és teljes életet élhetne, ha megkapná a világ legdrágább kezelését Levente, az a kisfiú, aki a másfél éves Zentéhez hasonlóan gerincvelői izomsorvadásban, SMA-ban szenved. Levinek azonban nincs sok ideje gyűjteni, ugyanis decemberben lesz kétéves, a Zolgensma nevezetű kezelést pedig azután nem kaphatja meg.

Egy hónapunk maradt, hogy összegyűjtsük azt a 700 millió forintot, ami Zentének és családjának sikerült – kezdte Szamler Viktória (28), a gyermek édesanyja, aki a Levente SMA2 oldalon számol be fia állapotáról. – Tudjuk, hogy a lehetetlent próbáljuk meg, de bízunk az emberekben. Levi életét gyökeresen változtatná meg a terápia, hiszen jelenleg kerekesszékhez van kötve. Remélem, egyszer majd láthatjuk a hároméves nővérével, Hannával szaladgálni az udvaron.

Levike és családja versenyt fut az idővel / Fotó: Varga Imre

Levi egyéves volt, amikor kiderült, hogy SMA II-ben szenved, vagyis idővel teljesen elveszti a mozgásszabadságát. A fiúcskának már lélegeztetőgépre is szüksége van éjszakánként.

– Ennek hallatán sokan azt gondolják, hogy Levi halálos beteg, de ez nem így van. A gép sokat segít neki, erősíti az izmait, könnyebben tud tőle aludni is – árulta el az anyuka, aki rendszeresen viszi a kisfiút gyógytornára, kezelésekre.

– Szülőként feldolgozni soha nem lehet, ha beteg a gyerek, csak megtanulunk ezzel együtt élni. Fájdalmas látni, amikor a testvére, Hanna hiába mondja neki: „Gyere Levi, táncolj velem!” Szeretnénk, hogy egyszer így legyen – mondta könnyes szemekkel Viktória, aki reméli: másodszor is csoda történhet.

Egyszer már megtörtént, Zentének alig több mint egy hét alatt jött össze a kezeléshez szükséges pénz. Az egyszeri, infúziós génterápia lényege, hogy egy bejuttatott vírus megakadályozza az izmok elsorvadását. A több évtizedes kutatás miatt kerül egyetlen kezelés ilyen csillagászati összegbe.

Hegedűt adott Mága Zoltán

Mága Zoltán egy hegedűvel lepte meg Levit

Hálaadó örömkoncerttel folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozata Pécsett, a Kertvárosi Református-templomban a díszvendég Zente volt. Az SMA I-ben szenvedő kisfiú egy pici, harminckettedes tanulóhegedűt kapott ajándékba a zenésztől.

Erre a számlára utalhat pénzt

Ha ön is szeretne hozzájárulni Levente gyógyulásához, a következő számlaszámra utalva tud segíteni: K&H számlaszám: 10402221-86767554-87841011 (Hosszú Gábor) IBAN: HU 12 10402221-86767554-87841011 SWIFT: OKHBHUHB Közlemény: AdományLevinek

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bombariadó van a Rudas és a Széchenyi fürdőben egyszerre

A helyszíneken jelenleg is zajlik az átvizsgálás. Sokkoló élményen vannak túl a Rudas és a Széchenyi fürdő mai vendégei....

Megbüntették Mészáros Lőrincéket

Váratlan helyről kopogtattak Mészáros Lőrinc cégének ajtaján. A milliárdos cégénél, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Opus Global...

Újabb részletek derültek ki: Berki Krisztián több drogot is fogyaszthatott

Nemcsak kokaint, de más drogokat is találtak Berki Krisztiánnál a halálakor. Nemcsak kokaint, de más drogokat, szteroidokat is találtak...

Mégsem lehet népszavazás a Fudan egyetemről – felülbírálta az Alkotmánybíróság a Kúriát

Az álláskeresési járadék ügyében is így döntött az Ab. Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési...