Kezdőlap Életmód Életmód hírek Zente sorstársának, Levinek csak egy hónapja van összegyűjteni a 700 milliót –...

Zente sorstársának, Levinek csak egy hónapja van összegyűjteni a 700 milliót – Ellátogattunk az idővel harcoló családhoz

12
Fotó: Varga Imre

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Enying — Nem kényszerülne kerekesszékbe és teljes életet élhetne, ha megkapná a világ legdrágább kezelését Levente, az a kisfiú, aki a másfél éves Zentéhez hasonlóan gerincvelői izomsorvadásban, SMA-ban szenved. Levinek azonban nincs sok ideje gyűjteni, ugyanis decemberben lesz kétéves, a Zolgensma nevezetű kezelést pedig azután nem kaphatja meg.

Egy hónapunk maradt, hogy összegyűjtsük azt a 700 millió forintot, ami Zentének és családjának sikerült – kezdte Szamler Viktória (28), a gyermek édesanyja, aki a Levente SMA2 oldalon számol be fia állapotáról. – Tudjuk, hogy a lehetetlent próbáljuk meg, de bízunk az emberekben. Levi életét gyökeresen változtatná meg a terápia, hiszen jelenleg kerekesszékhez van kötve. Remélem, egyszer majd láthatjuk a hároméves nővérével, Hannával szaladgálni az udvaron.

Levike és családja versenyt fut az idővel / Fotó: Varga Imre

Levi egyéves volt, amikor kiderült, hogy SMA II-ben szenved, vagyis idővel teljesen elveszti a mozgásszabadságát. A fiúcskának már lélegeztetőgépre is szüksége van éjszakánként.

– Ennek hallatán sokan azt gondolják, hogy Levi halálos beteg, de ez nem így van. A gép sokat segít neki, erősíti az izmait, könnyebben tud tőle aludni is – árulta el az anyuka, aki rendszeresen viszi a kisfiút gyógytornára, kezelésekre.

– Szülőként feldolgozni soha nem lehet, ha beteg a gyerek, csak megtanulunk ezzel együtt élni. Fájdalmas látni, amikor a testvére, Hanna hiába mondja neki: „Gyere Levi, táncolj velem!” Szeretnénk, hogy egyszer így legyen – mondta könnyes szemekkel Viktória, aki reméli: másodszor is csoda történhet.

Egyszer már megtörtént, Zentének alig több mint egy hét alatt jött össze a kezeléshez szükséges pénz. Az egyszeri, infúziós génterápia lényege, hogy egy bejuttatott vírus megakadályozza az izmok elsorvadását. A több évtizedes kutatás miatt kerül egyetlen kezelés ilyen csillagászati összegbe.

Hegedűt adott Mága Zoltán

Mága Zoltán egy hegedűvel lepte meg Levit

Hálaadó örömkoncerttel folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozata Pécsett, a Kertvárosi Református-templomban a díszvendég Zente volt. Az SMA I-ben szenvedő kisfiú egy pici, harminckettedes tanulóhegedűt kapott ajándékba a zenésztől.

Erre a számlára utalhat pénzt

Ha ön is szeretne hozzájárulni Levente gyógyulásához, a következő számlaszámra utalva tud segíteni: K&H számlaszám: 10402221-86767554-87841011 (Hosszú Gábor) IBAN: HU 12 10402221-86767554-87841011 SWIFT: OKHBHUHB Közlemény: AdományLevinek

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Varga Imre