15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Zelenszkij: Szlovákia adjon fegyvert, Szlovákia javítsa meg az elromlott haditechnikát, Szlovákia, ne vegyen gázt az oroszoktól! – Robert Fico: “Elnök úr, mi nem vagyunk az önök szolgái”.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Zelenszkij: Szlovákia adjon fegyvert, Szlovákia javítsa meg az elromlott haditechnikát, Szlovákia, ne vegyen gázt az oroszoktól!

Robert Fico: Zelenszkij elnök úr azt kéri tőlünk, hogy fogadjuk el az olajbehozatalra vonatkozó szankciókat, mert ha nem fogadunk szót, akkor Ukrajna zárja el nekünk a csapokat.

“Elnök úr, mi nem vagyunk az önök szolgái”

…. Volodimir Zelenszkij: „Az első és legfontosabb eszköz, amellyel legyőzhetjük az oroszokat, a fegyver. Repülőgépekre és helikopterekre gondolok”

Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter azonnal reagált Zelenszkij felszólítására:

„Tárgyalunk a Zuzana nevű tarackágyúkról. Ebben az esetben az egyeztetések valóban a végéhez közelednek. Elkezdtük továbbá a megrongálódott haditechnika megjavítását”

– tájékoztatott a védelmi miniszter.

Zuzana Čaputová államfő hasonló hangnemben nyilatkozott, és azt mondta, Szlovákia továbbra is segíteni fogja Ukrajnát, legyen szó humanitárius vagy katonai segítségről, illetve európai uniós tagságának támogatásáról.

Az ukrán elnök az orosz olajembargóról is beszélt.

Közölte, hogy megérti, milyen nehéz helyzetben van Szlovákia, mert tudja, mennyire függ az orosz kőolajtól. Ugyanakkor bízik benne, hogy az uniós tagállamok mihamarabb lecsatlakoznak az Oroszországból érkező nyersanyagokról.

Peter Pellegrini volt szlovák kormányfő erre így reagált:

„Remélem, hogy abbahagyja annak az őrültségnek a szajkózását, hogy azonnal álljunk le a kőolaj és a földgáz behozatalával”.

A parlamenti ülésterem nem volt teljesen tele az ukrán elnök beszéde alatt. Robert Fico, az ellenzék vezére, a Smer párt elnöke előre jelezte, nem lesz bent a teremben a videóhíváskor, mert nem hajlandó meghallgatni egy olyan embert, aki sérti Szlovákia érdekeit. „Ha mi kormányoznánk, nem küldenénk fegyvereket Ukrajnának, mert mindent meg kell tenni a békés rendezés érdekében, nem pedig a háború meghosszabbításáért.

Szlovákiának ehhez a háborúhoz, melyet Ukrajna az Egyesült Államok érdekében folytat, nincs semmi köze.

– üzente Zelenszkijnek Robert Fico.

A szlovák törvényhozás az ukrán elnök bejelentkezését követően megszavazta azt a határozatot, amely elítéli az Orosz Föderáció, továbbá Vlagyimir Putyin orosz elnök és az orosz hadsereg, valamint a hadseregparancsnokok által elkövetett ukrajnai cselekményeket. A határozat minden ok nélküli katonai agressziónak nevezi az Ukrajna elleni háborút, amely során emberiesség elleni bűntetteket és háborús bűncselekményeket követnek el.

infostart nyomán

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...