10.5 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekHáborúZelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak a vagyonát, aki háborút kezdeményez, és azt adják neki!.. – Szólj hozzá!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására.

Továbbá arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy a több mint 500 milliárd dollárra becsült újjáépítési költségek finanszírozása érdekében foglalják le az eddig csak befagyasztott orosz vagyonelemeket.

Az ukrán elnök ezt a davosi Világgazdasági Fórum jelentette ki videokapcsolaton keresztül. Beszédében kitért arra: továbbra is elítéli az Oroszország által alkalmazott „nyers erőt”, és „új precedenseket” sürgetett a világban békére törekvő országok támogatására.

Az értékeknek számítaniuk kell, amikor a globális piacok destabilizálódnak

– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és felkérte a globális politikai és üzleti vezetőket, hogy vegyenek részt több mint 500 milliárd dollárral Ukrajna városainak és iparának újjáépítésében.

Ilyet még sosem kértek

Az új precedens, amelyet hangsúlyozni kívánt, az újjáépítés finanszírozásának módja volt:

Az orosz vagyontárgyakat le kell foglalni, vagy be kell fagyasztani. Ezeket egy speciális alapba kell helyezni, hogy segítsenek mindazoknak, akiket a háború érintett. Ha az agresszor mindent elveszít, akkor ez meg fogja fosztani a motivációjától, hogy háborút kezdjen

– mondta az ukrán elnök, aki szerint az új precedenst ki lehetne terjeszteni más megszálló országokra is. „Javaslataim az éhezés, a szegénység, a kétségbeesés és a káosz ellen irányulnak” – zárta előterjesztése indoklását.

(Borítókép: Volodimir Zelenszkij a davosi svájci Világgazdasági Fórum (WEF) nyitónapján, 2022. május 23-án. Fotó: Hollie Adams / Bloomberg via Getty Images)

index nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work