4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekZelenszkij: nyilvánvaló, hogy Putyin ölte meg Navalnijt - videó

Zelenszkij: nyilvánvaló, hogy Putyin ölte meg Navalnijt – videó

Videó

Az ukrán elnök a nyugati támogatás megerősítésén dolgozik, és biztonsági megállapodást írt alá Németországgal.

Az ukrán elnök a nyugati támogatás megerősítésén dolgozik. Volodimir Zelenszkij kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá Olaf Scholz német kancellárral Berlinben – és tervben van egy hasonló tervezet ellenjegyzése Franciaországgal is.

A német fővárosban tartott közös sajtótájékoztatón mindkét vezető kommentálta Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki vezető börtönben bekövetkezett halálát.

„Nyilvánvalóan Putyin ölte meg Navalnijt, ahogyan több ezer más, meggyötört és megkínzott ember is miatta halt meg. Az orosz elnököt pedig nem érdekli, ki hal meg, amíg ő marad hatalmon. Ezért Putyinnak mindent el kell veszítenie, és felelősségre kell vonni tetteiért” – fogalmazott Zelenszkij.

„Most már pontosan tudjuk, hogy milyen rezsimről van szó. Mindenkinek, aki kritikát fogalmaz meg, aki kiáll a demokrácia mellett, féltenie kell a biztonságát és az életét. És ezért vagyunk mindannyian nagyon lehangoltak. Együtt érzünk a családdal, a feleségével és a gyermekével, az összes rokonnal és baráttal” – mondta Scholz.

Az urán elnök szombaton továbbutazik a müncheni biztonsági konferenciára, a magas rangú biztonsági és külpolitikai tisztségviselők éves találkozójára, ahol többek között Kamala Harris amerikai alelnökkel is egyeztet.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work