Home Főhírek Belföldi hírek Zelenszkij elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak: (…) Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az...

Zelenszkij elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak: (…) Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen” – írta a Twitteren.

0
Twitter

SzijjártóPéter külgazdasági és külügyminiszter: teljesen igaza van Kövér Lászlónak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megszólalt azzal az üzengetéssel kapcsolatban, ami már napok óta folyik Kövér László és az ukrán kormány között.

A miniszter Facebookon állt ki a házelnök korábbi kijelentései mellett. Kövér László házelnök a Hír Tv-nek adott interjújában szombaton arról beszélt, nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy bajban lévő ország vezetőjeként miért mer kemény hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben. Szerinte kérni udvariasan kel, követelőzni és fenyegetőzni pedig nem kéne, mert azt az ellenségekkel szokás.

„Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni”

– mondta Kövér.

Szijjártó a fentiekkel kapcsolatban azt írta, hogy szerinte „az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról”, provokálnak, és a köszönet hangján egyszer sem szóltak.

„Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak” – jelentette ki a miniszter.

„Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni.

A köszönet hangján egyszer sem szóltak.

Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak.”

 

magyar kormány,ukrán kormány

Kövér bejelentésére az elmúlt napokban sorra érkeztek Kijevből a reakciók. A kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője, Andrij Szibiha Facebook-bejegyzésében válaszolt. „Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a beszédéről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész”

– írta Szibiha.

Aztán vasárnap az elnöki hivatal után reagált az ukrán külügyminisztérium is, egészen pontosan jelentést kértek Kövér mentális állapotáról, hogy annak fényében tudjanak viszonyulni a nyilatkozataihoz.

Hétfőn pedig Zelenszkij elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak is megszólalt az ügyben, mégpedig magyarul.

„Az európai család »egyetlen« problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. (…) Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen”

– írta a Twitteren.

vadhajtasok nyomán

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás