18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Zelenszkij a háború 56. napján beszédet mondott: Oroszországot a terrorizmus állami szponzoraként, az Orosz Fegyveres Erőket terrorista szervezetként kell elismerni – videó.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

A legbátrabb emberek szabad népe!

Védelmünk 56. napján a végéhez közeledik és mára határozottabban egy lépéssel közelebb kerülünk a békéhez! Örömmel üdvözöltem itt Kijevben államunk és minden ukrán nagy barátját – Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét.

Minden ilyen látogatás csak aláhúzza, hogy milyen abszurd volt Oroszország államunk elfoglalására irányuló terve. 3 nap, 5 nap, hány nap múlva tervezték a megszállók hogy átveszik az irányítást Ukrajnában? 56 nap – és nemzeti érdekeink szerint fővárosunkban találkozunk vendégeinkkel.

Nagyon alapos megbeszéléseket tartunk Charles Michellel az Ukrajna és az Európai Unió közötti kapcsolatok számos vonatkozásáról.

A legfontosabb természetesen államunk védelme, és valamennyi állami struktúra és intézmény stabil működésének fenntartása. Megbeszéltük az Európai Unió konkrét lépéseit hazánk megsegítésére, különösen a védelmi és pénzügyi terület, valamint a szankciók. A megbeszélésünk második fő témája az európai integráció felé tett lépésünk.

Ez az a történelmi pillanat, amikor maximálisan felgyorsulhatunk az Európai Unióhoz való csatlakozásban.

Már bebizonyítottuk, hogy az ukrán állam és közintézmények elég hatékonyak ahhoz, hogy még a háború próbáját is kiállják. Már most is annyit teszünk, a szabadság védelméért az európai kontinensen, mint más nemzetek még soha!

És az Európai Unióban élő összes barátunktól azt látom, hogy hajlandóak a mozgalmunkat, amennyire csak lehet, segíteni. Ezt ma megköszöntem Charlesnak.

Megbeszéléseink harmadik nagy témája Ukrajna háború utáni újjáépítés kérdése. Megvitattuk azt is, hogy mit tehetünk az Európai Unióval közösen az élelmezés- és energiabiztonságot tekintve, az Oroszország által jelentett veszélyek kezelése érdekében Európában és szerte a világon. Az ukrán mezőgazdasági termékek exportjának újraindítása és annak megakadályozása, hogy Oroszország energiaforrásokkal zsarolja Európát, a kontinensen mindenki számára elsődleges prioritás.

Mielőtt találkozott velem, Charles Michel elnök ellátogatott Borodyankára, Kijev régiójába, nem egyedül, hanem csapatával együtt érkezett oda, saját szemükkel látták, hogy mit tettek a megszállók földünkkel, milyen pusztítást okoztak, és helyes következtetést vontak le barátaink.

Igazságosság nélkül nincs béke. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az orosz katonaságot és parancsnokot bíróság elé állítsuk, aki háborús bűnökben bűnös. A modern technológia lehetővé teszi számos részlet tisztázását. Minden vezetéknév, minden lakcím, minden bankszámla – mindent megtalálunk. A mai napon közzétették az Orosz Föderáció elleni szankciók megerősítését, az államunk elleni háború miatt. Ezt a tervet ukrán- és nemzetközi szakértőkből álló csapat dolgozta ki Andriy Yernak és Michael McFaul vezetésével. A tervben meghatározott összes kulcsfontosságú területet végrehajtják, Oroszországon keresztül a katonai gépezet finanszírozásának lehetőségéig. A terv különösen az orosz energiaszektorra-, bankszektorra-, export-import műveletekre-, és közlekedésre vonatkozóan ír elő korlátozásokat. A következő lépések között szerepelnie kell az olajembargó és az oroszországi olajszállítás teljes korlátozása. Azon is dolgozunk – hangsúlyozom –, hogy minden orosz tisztviselő, aki támogatja ezt a szégyenteljes háborút, logikus szankciós választ kapjon a demokratikus világtól.

Oroszországot a terrorizmus állami szponzoraként, az Orosz Fegyveres Erőket terrorista szervezetként kell elismerni.

Az Európai Unió jelenleg hatodik szankciócsomagot készít elő. Ezt ma megbeszéltük Charles Michellel. Azon dolgozunk, hogy ez valóban fájdalmas legyen az orosz katonai gépezet és orosz állam egésze számára. Minden tárgyaláson hangsúlyozom, hogy a szankciókra nem öncélúan van szükség, hanem gyakorlati eszközként, amellyel Oroszországot a béke keresésére ösztönözheti. Fontos hogy az EU küldöttsége és a baráti országok nagykövetségei újrakezdték a munkát Kijevben.

Ez az egyik jelzés, amelyre szükség van ahhoz, hogy elmondjuk Oroszországnak, hogy a békének nincs alternatívája és nincs alternatíva a háború befejezésére sem, és Ukrajna teljes biztonságának garantálására sem. Minél több diplomáciai képviselet tér vissza dolgozni fővárosunkba, annál erősebb lesz ez a fontos jelzés.

Már 18 külképviselet dolgozik Kijevben különböző formátumokban. Különösen Olaszország, Irán, Kazahsztán, Lettország, Litvánia, Moldova, Lengyelország, a Szentszék, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Törökország, Franciaország, Csehország, Észtország és mások. A felszabadult ukrajnai városok és közösségek visszatérése a normális élethez folytatódik. Már 934 település már felszabadult. A rendőrség 435 településen kezdte meg a munkát.

Folytatjuk..

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK! Hirmagazin.eu

A videót, amelynek a szövegezését lefordítottuk érthető módon, itt találod

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt vannak Bódi Sylvi meztelen képei – fotók (18+)

Bódi Sylvi 2002-ben, majd nyolc éve, 2014 októberében állt a Playboy kamerái elé. Mutatjuk a fotóit - írja az...

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...