10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Zacher Gábort úgy megverték a rendőrök, hogy eltört a kulcscsontja

Dátum:

Megosztás:

Nagyinterjút adott a 24.hu-nak Zacher Gábor toxikológus, aki többek között arról is beszélt, mit gondol a komcsikról. Az orvost a múlt rendszerben egyszer úgy összeverték a rendőrök, hogy eltörött a kulcscsontja.

Zacher Gáborról eddig talán kevesen tudták, hogy nagy ellenzéki aktivista volt az egypártrendszerben. A 24.hu-nak adott interjúban elmesélt egy sztorit: 1973-ban volt egy nagy ellenzéki tüntetés március 15-én a Petőfi-szobornál, s odakeveredett ő is.

„A Deák térre jártam suliba, mentem hazafelé úttörőegyenruhában, de beszorultam a Haris köz és a Párizsi utca közé, ahová a kardlapozó rendőrök nyomták a tömeget – mondta Zacher.

Zacher Gábor nagy ellenzéki volt a Kádár-rendszerben /Fotó: Blikk

Zacher Gábor nagy ellenzéki volt a Kádár-rendszerben /Fotó: Blikk

– Engem ott, 13 évesen a rendőrök úgy megvertek, hogy eltört a kulcscsontom. Jó körülmények közt nevelkedtem, középosztálybeli zsidó család gyerekeként, a kommunizmusból addig csak annyit értettem, hogy vannak úttörőtáborok, ahol tényleg jól tudtuk érezni magunkat. De akkor megláttam ennek az egésznek a sötét árnyékát. Nem a kommunistákat, hanem a diktatúrát utáltam. Amikor felgyógyultam, a szüleim elmesélték, hogy apámat annak idején elvitték három hónapra, és nem tudhatta anyám sem, mi van vele.

Egyébként az édesapja ötvenhatos múltja miatt nem vették őt fel elsőre az egyetemre. Amikor a Parlament előtt volt a sortűz, az apja is ott volt, s benyomták a 8-as kapun… Hallotta a puskaropogást, a jajveszékelést, és aztán látta a halottakat szanaszét – mesélte a toxikológus, aki fiatalon fideszes politikusként tevékenykedett a ’90-es években.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...