11.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Ybl Miklós tervei alapján épült templomot újítanak fel Budapesten

Dátum:

Megosztás:

Az 1879-ben átadott Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templom műemléképületét 933 millió forintból állítják helyre.

Jelentős műemlékfejlesztési beruházás kezdődhet el a főváros IX. kerületében. A közbeszerzési értesítő adatai alapján a CONFECTOR Mérnöki Iroda Kft. végzi el a közel 150 éves Assisi Szent Ferenc-templom restaurációs munkálatait 933 millió forintból.

Az 1867 és 1879 között Ybl Miklós tervei alapján felépített háromhajós templomot eklektikus stílusban alakították ki. A 66,7 méteres magas épületet egy korábban, az 1838-as pesti árvízben elpusztult ferences templom helyén építették fel.

Rézpikkelyes tetőt kap a harangtorony

A műemlékingatlan felújítása során először a terepszint alatt monolit vasbeton szerkezetű cölöpalapozású alépítményt alakítanak ki. Emellett a talajvíznyomás csökkentésére új lemez-, bevonat- és injektált szigetelést alakítanak ki összesen mintegy 3200 négyzetméternyi felületen.

A templom belső vakolatait 1500 négyzetméteren restaurálják, a külső homlokzat kő- és téglaburkolatát pedig több mint 5000 négyzetméteren javítják ki. Az épület magastetőzetét mintegy 1700 négyzetméteren újítják fel, melynek során a harangtorony és a lépcsőházi tornyok is pikkelyes rézlemezből kialakított tetőt kapnak.

Emellett többek között

  • 1280 négyzetméternyi kőlap- és terazzo padlóburkolatot helyeznek el,
  • 12 új üacélszerkezetű üvegfedémet adnak át,
  • 60 négyzetméternyi kültéri lépcsőt készítenek el
  • és 11 bádogos csúcsdíszt is kialakítanak.

Forrás: magyarepitok.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...