18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Wunderlich József döbbenetes vádjai a Vígszínház ellen: ez folyik a színházban koronavírus idején – „Összefolyik taknyunk, nyálunk”

Dátum:

Megosztás:

Wunderlich József, a Vígszínház színésze a Facebook-oldalán tálalt ki arról, mi történik – állítása szerint – a járványhelyzet közepette az ország egyik legnevesebb színházában.

Azt állítja, a színház munkatársai már többször kérték a színház vezetőségét, hogy ha naponta nem is, de hetente teszteljék le a színészeket, akik egyébként maszk nélkül játszanak minden este. A színház válasza Wunderlich leírása szerint, annyi volt, hogy „folyik el a lé”.

A színész a posztjában azt is elmesélte, hogy nemrégiben ő is átesett a koronavírus-fertőzésen és bár ő már kiszabadult a karanténból a 11. napon, valamint már tünetei sem voltak, de a felesége, a szintén színésznő Bach Kata és két kicsi gyermekük is megfertőződtek. A művész ezután kérte a Vígszínház vezetőségétől, hogy annak ellenére, hogy ő már nincs hivatalosan karanténban, ne kelljen együtt játszania Halász Judittal, akivel az előadás során maszk nélkül kell érintkeznie, így– érthető módon – félti őt.

Nem csak Wunderlich, de – elmondása szerint – az összes többi kolléga is azon az állásponton voltak, hogy ilyen formában nem kellene lejátszaniuk az előadást. Próbálták a vezetőséget meggyőzni arról is, hogy maszkban tartsák meg a műsort, ám ezzel a színház nem értett egyet, ugyanis véleményük szerint ez elviszi a néző figyelmét.

A fiatal színész a Facebook-posztjában állítja, hogy a színház hónapok óta ellenőrizetlenül fogadja a „külsős” szereplőket, résztvevőket. Sem lázmérés, sem valódi maszkhasználat nem történik meg, valamint még az sem ellenőrizhető, hogy valaki milyen egészségügyi állapotban lép be a Vígszínház ajtaján.

„Ők is a megélhetésért küzdenek. Igen. És akár tünetekkel is bejönnek azért a kis pénzért dolgozni. Maszk nélkül, izzadva, lihegve. A színház válasza: velük aztán végképp nem tudnak semmit csinálni” – írta a Facebook-oldalán Wunderlich József, aki hozzátette, hogy a színháznak még arra sem tellett, hogy érintésmentes, vagy legalább „normális” kézfertőtlenítőket biztosítsanak, ami pedig bizony fontos lenne, mert – ahogy ő fogalmazott – vannak előadások, ahol „taknyuk, nyáluk” összefolyik a színészeknek.

A színész azt is leírta, hogy a pályatársai és a hasonló kiszolgáltatott helyzetben lévők nem mernek felszólalni, mert féltik az állásukat, de ami még ennél is rosszabb, hogy szégyellik magukat.

„Szégyelljük magunkat azért a rosszért, amit nem is mi követtünk el, vagy amit kényszer hatására tettünk. Szégyellem magam, hogy ilyen körülmények között szó nélkül bejártam játszani. Szégyellem magam, hogy szó nélkül hagytam, ha másokon tüneteket észleltem. Szégyellem magam, hogy nem voltam elég szigorú a maszk használattal kapcsolatban. Szégyellem magam, hogy hetek óta szó nélkül nézem a szorongó kollégáimat. Szégyellem magam, hogy hazavittem a vírust a színházból, ezzel veszélyeztetve két és fél hónapos kisfiam életét. Szégyellem magam, hogy ma este lejátszottam az előadást maszk nélkül. Végig arra figyeltem, hogy minél távolabb legyek a többiektől, és főleg Halász Jucitól, aki ilyen körülmények között nem akarta lejátszani az előadást” – írta a színész.

A posztja végén arról ír Wunderlich, hogy ez nem lehetséges, hogy ennyire ne lássanak a pénzen túl, ugyanis a hivatásuk lényege nem az, hogy minél kevesebb előadás maradjon el, vagy az, hogy ők álljanak a legjobban fővárosi viszonylatban abból a szempontból, hogy náluk maradt el a legkevesebb előadás. Véleménye szerint a hivatásuk lényege, hogy emberek maradjanak, bármilyenek is a körülmények.

(A legfrissebb hírek itt)

Végül elmondta, hogy imádkozik azért, hogy jövő héttől fussa a színháznak tesztelésre, ne csak a megemelt fizetésekre, valamint reméli, hogy a következő napokban, hetekben senki sem fog meghalni a színházban. Hozzátette, hogy mindennek ellenére még mindig szerelmes a színházba és a szakmába és csupán azért írja le a nyilvánosság előtt a gondolatait, mert bár sokáig hitte, hogy ezek a problémák megoldhatóak a Vígszínház falain belül, végül elvesztette az ebbe vetett hitét.

Wunderlich József teljes bejegyzését itt olvashatják el:

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Fotó: MTI/Kallos Bea

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...