16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeSzabadidőKultúraVörösmarty-szavalóverseny

Vörösmarty-szavalóverseny

A rekordok könyvébe illő formában, minőségben és mennyiségben uralták a versek Budapesten, a XVIII. kerületben, a Kondor Béla Közösségi Ház termeit november 28-án.

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium szavalóversenyét.

Már a regisztráció folyamán látni lehetett, hogy lesznek olyan versenyzők és vendégek, akiknek csupán állóhely jut a színházteremben. Így is lett.
Vörösmarty Mihály A merengőhöz című verséből idézve kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki megköszönte a szervezésben, felkészítésben részt vevők munkáját, majd nyugodt, higgadt versenyzést kívánt a versenyzőknek. Ezt követően Pásztor Józsefné intézményvezető megnyitotta a hagyományos szavalóversenyt.

A bejáratott formán nem változtatva, korosztályokra felosztva öt különböző terem adott otthont a versmondóknak. A színházterem a legnagyobb létszámú csoportnak, az 1–2. osztályos tanulóknak jutott. A további korcsoportok, azaz a 3–4., 5–6., 7–8. osztályosok, illetve a gimnazisták beérték a kisebb termek pódiumával.


Lábujjhegyen lépkedve kukkantottunk be a verselés pagodáiba, ahol a szavalók lelkes előadásával és a zsűritagok koncentrált figyelmével szembesültünk.

A hetedik-nyolcadikos korcsoport zsűritagjai között ismerős arcokra leltünk Bregyán Péter Jászai Mari-díjas színművész és Sasvári Sándor Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész-énekes személyében.
A zsűrizési feladatokból magyartanárok – Berta Bea, Bak Mónika, Liptainé Natkai Krisztina, Boros Erika –, valamint más előadó- és színművészek – Ábrahám Erika, Böröndi Bence, P. Pető András és Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatója – is kivették a részüket.

Ott volt a zsűriben Berecz Mária, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola megbízott vezetője, Patakfalvi Attiláné kerületi tehetséggondozási szakértő, Kiss László, a Versmondó című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, valamint Kaposiné Steurer Emese és Balogh Elekné tanítónő is.

A versenyt követően uzsonna és pihenés várta a résztvevőket, hogy rákészüljenek az izgalommentesnek nem mondható eredményhirdetésre.

Forrás és képek: bp18.hu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work