Hirmagazin.eu
Főoldal » Vörösmarty-szavalóverseny
Kultúra

Vörösmarty-szavalóverseny

A rekordok könyvébe illő formában, minőségben és mennyiségben uralták a versek Budapesten, a XVIII. kerületben, a Kondor Béla Közösségi Ház termeit november 28-án.

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium szavalóversenyét.

Már a regisztráció folyamán látni lehetett, hogy lesznek olyan versenyzők és vendégek, akiknek csupán állóhely jut a színházteremben. Így is lett.
Vörösmarty Mihály A merengőhöz című verséből idézve kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki megköszönte a szervezésben, felkészítésben részt vevők munkáját, majd nyugodt, higgadt versenyzést kívánt a versenyzőknek. Ezt követően Pásztor Józsefné intézményvezető megnyitotta a hagyományos szavalóversenyt.

A bejáratott formán nem változtatva, korosztályokra felosztva öt különböző terem adott otthont a versmondóknak. A színházterem a legnagyobb létszámú csoportnak, az 1–2. osztályos tanulóknak jutott. A további korcsoportok, azaz a 3–4., 5–6., 7–8. osztályosok, illetve a gimnazisták beérték a kisebb termek pódiumával.


Lábujjhegyen lépkedve kukkantottunk be a verselés pagodáiba, ahol a szavalók lelkes előadásával és a zsűritagok koncentrált figyelmével szembesültünk.

A hetedik-nyolcadikos korcsoport zsűritagjai között ismerős arcokra leltünk Bregyán Péter Jászai Mari-díjas színművész és Sasvári Sándor Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész-énekes személyében.
A zsűrizési feladatokból magyartanárok – Berta Bea, Bak Mónika, Liptainé Natkai Krisztina, Boros Erika –, valamint más előadó- és színművészek – Ábrahám Erika, Böröndi Bence, P. Pető András és Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatója – is kivették a részüket.

Ott volt a zsűriben Berecz Mária, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola megbízott vezetője, Patakfalvi Attiláné kerületi tehetséggondozási szakértő, Kiss László, a Versmondó című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, valamint Kaposiné Steurer Emese és Balogh Elekné tanítónő is.

A versenyt követően uzsonna és pihenés várta a résztvevőket, hogy rákészüljenek az izgalommentesnek nem mondható eredményhirdetésre.

Forrás és képek: bp18.hu

 

Hasonló hírek

Elárverezték Elvis turnébuszát

info

ÍGY ÉRTÉKELI AZ MTA MUNKATÁRSA A HUNGARICA LEMEZÉT

Edit

Öt év után újra látható a torinói lepel

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian