0.9 C
Budapest
2023. január. 27. péntek

Vörösmarty-szavalóverseny

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A rekordok könyvébe illő formában, minőségben és mennyiségben uralták a versek Budapesten, a XVIII. kerületben, a Kondor Béla Közösségi Ház termeit november 28-án.

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium szavalóversenyét.

Már a regisztráció folyamán látni lehetett, hogy lesznek olyan versenyzők és vendégek, akiknek csupán állóhely jut a színházteremben. Így is lett.
Vörösmarty Mihály A merengőhöz című verséből idézve kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki megköszönte a szervezésben, felkészítésben részt vevők munkáját, majd nyugodt, higgadt versenyzést kívánt a versenyzőknek. Ezt követően Pásztor Józsefné intézményvezető megnyitotta a hagyományos szavalóversenyt.

A bejáratott formán nem változtatva, korosztályokra felosztva öt különböző terem adott otthont a versmondóknak. A színházterem a legnagyobb létszámú csoportnak, az 1–2. osztályos tanulóknak jutott. A további korcsoportok, azaz a 3–4., 5–6., 7–8. osztályosok, illetve a gimnazisták beérték a kisebb termek pódiumával.


Lábujjhegyen lépkedve kukkantottunk be a verselés pagodáiba, ahol a szavalók lelkes előadásával és a zsűritagok koncentrált figyelmével szembesültünk.

A hetedik-nyolcadikos korcsoport zsűritagjai között ismerős arcokra leltünk Bregyán Péter Jászai Mari-díjas színművész és Sasvári Sándor Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész-énekes személyében.
A zsűrizési feladatokból magyartanárok – Berta Bea, Bak Mónika, Liptainé Natkai Krisztina, Boros Erika –, valamint más előadó- és színművészek – Ábrahám Erika, Böröndi Bence, P. Pető András és Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatója – is kivették a részüket.

Ott volt a zsűriben Berecz Mária, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola megbízott vezetője, Patakfalvi Attiláné kerületi tehetséggondozási szakértő, Kiss László, a Versmondó című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, valamint Kaposiné Steurer Emese és Balogh Elekné tanítónő is.

A versenyt követően uzsonna és pihenés várta a résztvevőket, hogy rákészüljenek az izgalommentesnek nem mondható eredményhirdetésre.

Forrás és képek: bp18.hu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis egyik utolsó filmje: Távfelügyelő (Wire Room) – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje (2022), izgalmas, fordulatokban gazdag thriller..   Teljes film magyarul: Távfelügyelő (Wire Room) Kellemes szórakozást a filmhez! Még több...

A napenergia előnyei – a szolárzuhany mindenki számára gazdaságos megoldás

Sokba kerül a meleg vizes zuhanyzás? Attól függ! Ugyanis létezik olyan energiabarát megoldás, ami nyáron a napban rejlő...

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni azt a taxisofőrt, aki vezetés közben kapott infarktust a Keleti pályaudvarnál…

Ismerősök és ismeretlenek is hősnek tartják Istvánt - írja a ripost.hu Katonák és rendőrök árasztották el a Keleti pályaudvar környékét –...

Mutatjuk, mik lesznek 2023 szextrendjei (18+)

Ahogy az élet minden egyéb területén, úgy szex téren is jönnek-mennek a trendek. De vajon mik jellemzik 2023-at,...