17.3 C
Budapest
2023. május. 28. vasárnap

Volt-e karácsonyi hiteldömping?

Dátum:

Megosztás:

Volt-e karácsonyi hiteldömping?

Az ünnepek közeledése sokak számára egyet jelent a vásárlási lázzal. Akkor sincs ez másként, ha megfogadjuk, idén olcsóbban hozzuk ki az ajándékozást. A már novemberben elinduló Black Friday akciók szinte folyamatossá válnak karácsonyig, és gyakran találkozni azokkal mind az online, mind az offline piactéren. Apropó, online vásárlás! A webáruházak minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, és a hitelfelvétel lehetőségével is várják a vásárolni vágyókat. Hogyan hat mindez a hitelfelvételi kedvre? Milyen hitelajánlatokat részesít előnyben a mai kor embere? Miként hozható összefüggésbe a megállíthatatlan pénzköltés a karácsony igazi szellemével? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána.

Egyre nő a háztartások bevétele!

Talán elsőként furcsának tűnhet a világjárvány árnyékában, mégis tény, hogy a háztartások egyre nagyobb összegekből gazdálkodhatnak. Persze nem hullik aranyeső az égből, sokkal inkább egyfajta látszatról van szó, ami mégis azt az érzetet adhatja, hogy több jut hónapról hónapra. A pandémia olyan intézkedéseket is maga után hozott, mint például a törlesztési moratórium. Ennek hála akár 40-50 ezer forintok is a bankszámlán maradhattak, ami jelentősen megnövelte az anyagi biztonság érzetét. A kezdetekkor azonban kevesen számoltak azzal, milyen további költségeket von majd maga után a lehetőség. Tény az is, hogy mind a nyugdíjasok, mind a családosok nagyobb összegre számíthatnak a novembertől jövő áprilisig terjedő hónapokban. Ilyenkor az ünnepek környéke nyilvánvalóan pénzköltésre csábít.

Bővülő kínálat, növekvő igények?

A karácsony környékén az év minden más időszakánál nagyobb kínálat várja az üzletekben, webshopokban a vásárlókat. Az akciós ajánlatok és a Black Friday néven ismert kihagyhatatlan lehetőségek arra hívják fel a figyelmet, hogy mihamarabb vásárolj meg mindent, amit valaha is szerettél volna. A kínálat bővülése pedig egyértelműen a kereslet emelkedését vonja maga után, s ez év végén különösen így van. Könnyen lehet, hogy nincs szükséged még egy dekorációs elemre, és a nyolcadik ünnepi ágytakaró is teljesen felesleges, de amikor meglátod, megszereted, onnantól nincs megállás. Ez tulajdonképpen bármilyen termékre behelyettesíthető igazság, és nem csak a nőket érinti a dolog.

Min múlik a boldogság?

Az ünnepek előtt idén is várható hiteldömping sokat elárul arról, hogy mivel azonosítja a mai kor embere a boldogságot. Az anyagi tehetősséget megmutató ajándékozással azonban korántsem biztos, hogy az ünnep szelleme érvényre jut. A kiegyensúlyozott, boldog mindennapokhoz kétségtelenül szükség van anyagi forrásokra, de ha nem tudjuk elhatárolni az anyagiasságot a tényleges odafigyeléstől, akkor nem csak a karácsony időszakát élhetjük meg tévesen.

Hitelfelvétel online?

A szabad felhasználású hitelek minden korábbinál keresettebbek, és a pandémia sem fogta vissza az érdeklődőket. A karácsony közeledése pedig valószínűleg csak tovább pörgeti majd a számokat, hiszen kedvezőbb feltételekkel elérhetőek a személyi kölcsönök, mint az áruhitelek. Akár online is mód van az igénylésre, a hitelfelvételre, sőt, a videókapcsolaton keresztül lehetőség nyílik a tényleges szerződéskötésre is. Az Erste George applikációja kifejezetten népszerű azok körében, akik szeretik pénzügyeiket online intézni. Persze a netbankos hozzáférés tulajdonképpen bármely hitelintézetnél nagyobb kényelmet kínál, mintha mindennel személyesen kellene felkeresni a bankfiókot.

A webáruházak népszerűbbek, mint valaha!

S ha már a vásárlásról esett szó, akkor nem mehetünk el a mai kor trendjei mellett. A pandémia bebizonyította, hogy a webáruházak töretlen népszerűséggel működtek akkor is, amikor minden más bezárt. Kedveltségük máig nem változott, hiszen akik kipróbálták a korábbi hullámok alatt a webes vásárlás kényelmét és biztonságát, azok jó eséllyel továbbra is ezt a módját választják a szükséges termékek beszerzésének. Várhatóan az év végi hajrában is hasonlóképpen lesz, hiszen akár az online vásárlás során is igénybe vehető a hitelfelvétel.

Képek: pixabay

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és...

Kiesés! A Honvéd kikapott a Puskás Akadémiától, búcsúzik az élvonaltól

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd izgalmas hajrá után 2–1-re kikapott a Puskás Akadémiától,...